hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Dobd fel a bulit óriási unikornissal!

A piñata feltörése régi mexikói hagyomány, ám itthon is egyre népszerűbb kelléke, sőt csúcspontja a születésnapi zsúroknak. A gyerekek nagy örömére otthon is elkészíthető!

Hozzávalók dobozkarton krepp-papír (fehér és színesek) vastag ragasztószalag vagy maszkolószalag stiftes ragasztó  olló  ceruza  hologramos kartonpapír a szarvnak  fehér és rózsaszín karton a füleknek  fekete és rózsaszín öntapadós dekorgumi a szemeknek és orcának  kötél  melegragasztó  cérna  

Szabad kézzel rajzolj tojásformát a dobozkartonra, majd vágd ki. Két egyforma darab kell, ez lesz a piñata eleje és hátulja. Vágj le egy széles sávot a kartonból az oldalának.
Vastag cellux vagy maszkolószalag segítségével ragaszd össze a kartondarabokat, és közben tedd bele a finomságokat, vagy hagyj a egy nyitható részt a doboz tetején. Ha szeretnéd, hogy a gyerekeknek jól meg kelljen dolgozniuk a benne lévő édességért, akkor sűrűbben tedd a ragasztócsíkokat.
Ollóval lyukaszd át az oldalelemeket két két ponton, ide kerül majd a kötél, amivel fel tudod lógatni a fára.

A többi fázisért kattints a képre!

• Vágj le kb. 10 cm magas csíkokat a krepp-papírból, és vagdosd be 6-7 cm-re, hogy rojtos legyen. Stiftes papírragasztó segítségével kezdd el beborítani a piñatat a fehér kreppel. Alulról haladj felfelé. 
Készítsd el a füleket: fehér kartonpapírból vágd ki, majd a közepére ragaszd fel a rózsaszín dekorgumit.
• Vágj ki 2 db szemet, majd 2 db kört az orcáknak. Tapaszd őket a helyükre a piñata elején.
A szarvnak tekerd össze a hologramos papírt, átlátszó ragasztószalaggal rögzítsd, majd melegragasztóval fixáld a fülek mögött a piñata tetejére.
• Készítsd el a kreppvirágokat is: vágj le 8 db téglalapot (kb. A4-es méretet) a krepp-papírból, és  legyezőszerűen hajtosagd be. A közepénél kösd meg cérnéval. A végeit vágd le hegyesre vagy kerekre, terítsd szét és rétegenként húzd be a papírt a virág közepe felé. Ha kész, melegragasztóval rögzítsd a szarv mellett.

• Az unikornis hajához vágj le minnél több színben néhány centi vastag csíkokat a krepptekercsről. A végeket fogd össze, és köss egy csomót a szarv köré.


KZ_6192.jpg

• Kisfiúknak robotot is készíthetsz, ebben az esetben két szögletes dobozt ragassz egymásra, és ezt borítsd be rojtos krepp-papírral, majd kartonból készíts kezet, lábat és szemeket.

CÍMKÉK: pinata unikornis


hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Unikornis tök

GYEREKSZOBA
Unikornis szék


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP