hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Növessz kristályt

Tudtad hogy akár néhány óra alatt növeszthetsz otthon kristályt? Biztosan nagy élmény lesz a gyerkőcnek a szikrázó kövecskék készítése és a kísérletezés, főleg ha részt vesz a munkálatokban is. A játék közben észrevétlenül szerezhet ismereteket az anyagok működéséről is. 

Próbáljátok ki a gyerekekkel, és rendezzetek saját ásványkiállítást!

Hozzávalók:
timsó (gazdabolt), víz, tojáshéj, zseníliadrót, pompon, tojásfesték, rozsdamentes acél edény, befőttesüveg, kanál, papírtörlő

1. Tekerd fel a zseníliadrótot
2. Öntsd a fazékba a timsót
3. Add hozzá a vizet és forrald fel
4. Helyezd bele a zseníliadrótot vagy a tojáshéjat
5. Amikor már szépen megnőttek a kristályok, emeled ki
:)


Egy zseníliadrótot csigaszerűen tekerj fel. Egy tojást üss fel, tisztítsd meg, majd keress egy olyan nagyságú üvegedényt, amibe ha beleteszed őket, nem érnek az oldalához.
100 gramm timsót öntsd egy edénybe, tölts hozzá 1 dl vizet, keverd össze és forrald fel. Az így kapott oldatot színezheted tojásfestékkel, de fehéren is gyönyörűen mutat.

Öntsd az oldatot a pohárba, majd tedd bele a zseníliát, tojáshéjat vagy pompont. Ügyelj arra, hogy ellepje őket a folyadék. Lassan hűtsd le az oldatot, hogy szépen kristályosodjon ki a folyadék, ehhez az üveget állítsd meleg vízbe. A levegő hőmérséklete és páratartalma is befolyásolhatja a folyamatot.
Néhány óra múlva máris tanúja lehetsz a varázslatnak! Kanállal vedd ki az oldatból a kristályt, és konyhai papírtörlőn hagyd megszáradni. Ha sokáig meg szeretnéd őrizni a kristályodat, fújd le lakkal (hajlakk is jó), így nem szívja be a levegőben lévő párát.KZ_5987.jpg

Ha nagyobb kristályt szeretnél, a régi oldatot forrald fel újra, tegyél hozzá még timsót, majd tedd bele a már elkészült kristályt.
 hirdetés


Legnépszerűbb témák


GYEREKEKKELhirdetés

EZT IS Ajánljuk

ELŐTTE-UTÁNA
Diy kaleidoszkóp

TI KÜLDTÉTEK
Filc mesék
GYEREKEKKEL
Diófigurák
GYEREKEKKEL
Robotos ötletek


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP