hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Őzcomb sütőtökös sült almával

Egerben a jó borok mellé finom ételeket is kínálnak az egri „királyi főszakácsok” az egyik középkori hangulatot idéző étteremben, ahol először ette Borbás Marcsi ezt a különleges körettel tálalt vadsültet.

Manapság nagyobb áruházak mélyhűtőiből szinte bármikor beszerezhetjük ezt az egyik legfinomabb vadhúst. Mégis ilyenkor az igazi, amikor szezonja van még a köretként kínált sütőtöknek és almának is. A mentától lesz igazán pikáns az almába töltött krém. A vajon párolt sárgarépaszalagok íze jól harmonizál a savanykás sült almával és a sütőtökkrém narancsos-mézes aromájával. Nagyobb családi ünnepeken vagy jeles évfordulókra is ajánlom ezt a csodás, ősziesen körített őzcombot. A mentától nemcsak finomabb lesz az alma tölteléke, de az emésztést is segíti.

Hozzávalók 4-6 személyre:

 

1 őzcomb
5 dkg zsír
3-4 ek. olaj
kakukkfű
bazsalikom

bors
A töltött almához:
4-6 zöldalma
1 kisebb sonkatök
mentalevél
1 narancs
2-3 ek. akácméz
A körethez:
2-3 sárgarépa
5 dkg vaj

 

Marcsi a húst körben besózza és bedörzsöli a kakukkfű, bazsalikom, őrölt bors keverékével. Egy kisebb sütőtálat vagy tepsit kizsíroz, és belefekteti az előkészített húst, meglocsolja az olajjal, alufóliával letakarja. Előmelegített, forró sütőbe teszi, kisebbre veszi a lángot, és egy órán át süti. Aztán a húsról leemeli a fóliát, és pár perc alatt pirosra süti. A tököt kockákra vágja, és nagyon kevés vízben megfőzi, lecsepegteti (ha nem foglalt éppen a sütő, persze inkább megsüti), és a mézzel meg a narancs lereszelt héjával és kifacsart levével elkeveri, hozzáadja az apróra vágott friss mentát is. Ezt a krémet az előzőleg kivájt almákba tölti, levágott kalapjukat visszateszi a tetejükre, és kivajazott, tűzálló tálban megsüti. A sárgarépákat megtisztítja, aztán a zöldséghámozóval vékony szeletekre vágja. A répaszalagokat a vajon megpárolja. Tálaláskor a pihentetett húst vékonyan felszeleteli, a répaszalagokból keveset elterít a tányéron, és arra ülteti az almákat. A sütőtökkrémet, ami kimaradt az almákból, kis tálban az asztalra teszi, hogy akinek úgy tetszik, még szedhessen a húsra egy-két kanálkával.
 
fotó: mindmegette

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


GASZTRO

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Zöldfűszeres kalács
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Csiperke
DESSZERTEK
Szilvás lepény


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

INSPIRÁCIÓ
Vintage hangulat

DESSZERTEK
A vízen kullogó
KIEGÉSZÍTŐK
Falatozás a szabadban










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP