Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Partifalatok szilveszteri bulira

Nálatok lesz idén az óévbúcsúztató parti? Különleges falatkákat ajánlunk erre az estére. Akad köztük olyan, amit már egy-két nappal korábban elkészíthetsz, így mindenre jut időd.

Húsos falatkák

Hozzávalók 8 személyre: 1 doboz articsókakonzerv (általában 8 articsókaszív van benne), 4 szelet bresaola, 4 paradicsom, 1 kápiapaprika, 1 sárga héjú kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, só, bors, 8 szelet pármai sonka, 8 szelet pirítós, friss bazsalikom

1. Egy szűrő segítségével csöpögtesd le az articsókaszíveket. Vágd ketté a szárított, füstölt marhahússzeleteket, és göngyöld be velük az articsókákat. A zöldségnek annyira markáns az íze, hogy nem is kell fűszerezned.

2. Rövid időre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, és húzd le a héjukat. Aprítsd fel a többi zöldségfélét és a fokhagymát is, majd kevés olívaolajon párold meg. Sózd, borsozd és friss bazsalikommal is fűszerezd. Halmozd a kihűlt zöldségragut a pirítósokra és fektesd rájuk a sonkaszeleteket. Bazsalikomlevél legyen a díszük.

paradicsomos-pulykafelvagottas-levelesteszta-falatok.jpg

Pizzakorongok

Hozzávalók 8 személyre: 1 csomag leveles tészta, 3 dl paradicsomszósz, 3 kápiapaprika, szalámiszeletek, fekete olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, durvára reszelt parmezán sajt, friss oregánó, só, bors

  1. Forró sütőben, lehetőleg grillfokozaton egy alufóliával bélelt tepsiben süsd meg a paprikákat. Ha már mindkét oldalukon fekete és hólyagos a külsejük, akkor vedd ki a sütőből. Tedd egy tálba, boríts rájuk alufóliát. Negyed óra elteltével könnyen lehúzhatod a héjukat. A paprikahúst szeleteld kisebb csíkokra.
  2. Dobd kevés olívaolajra a fokhagymát, majd add hozzá a paradicsomszószt és a paprikacsíkokat. Sóval, borssal és friss oregánóval fűszerezd. Rotyogtasd 10 percig.
  3. Melegítsd elő a sütőt 200°C-osra. A leveles tésztából szaggass nagyobb korongokat, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kanalazz a tetejükre szószt, arra helyezz szalámiszeleteket és olajbogyókat. Süsd meg 10-12 perc alatt. Parmezánforgáccsal és friss oregánóval tálald.

Sült zöldségsaláta

Hozzávalók 8 személyre: 3 kisebb lila hagyma, 1 sárga héjú kaliforniai paprika, 1 édeskömény, 1 kis sütőtök, 3 evőkanál olívaolaj, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 3-4 marék rukkola, 50 g pirított fenyőmag, só, frissen őrölt bors

  1. Melegítsd elő a sütőt 220°C-osra. Tisztítsd meg a hagymát és az édesköményt, csumázd ki a paprikát. Vágd mindet nagyobb darabokra. A meghámozott sütőtököt is kockázd fel. Tedd a zöldségeket egy sütőpapírral borított tepsire, locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd. 25 perc alatt süsd meg.
  2. Húzd le a paradicsomok héját, és a sütés utolsó 10 percében dobd a zöldségekhez.
  3. Hagyd kihűlni a salátát, majd keverd bele az apróra vágott fokhagymát és a reszelt citromhéjat. Legalább 1 órán át hagyd állni szobahőmérsékleten, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor szórd meg a tetejét rukkolával és pirított fenyőmaggal.

Fotó: Linnea Press, nosalty

 

 

CÍMKÉK: szilveszter


hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk


EGYÜTT A CSALÁD
Állatkák gyapjúfilcből
TI KÜLDTÉTEK
Diy nyuszi










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP