Először is lássuk a sokáig elálló, kiadós ropogós csokis keksztallért, aztán a gazdagon ízesített, gyümölcs-, mandula- és pisztácia darabkákkal megszórt habcsók sipkákat, s végül az igazán édesszájúaknak ajánlott marcipán batyut, amit még sütni sem kell!
Csokis-mandulás ropogós
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 kk. szódabikarbóna
20 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
15 dkg barnacukor
2 egész tojás
20 dkg étcsokoládé apróra vágva
1 kk. őrölt fahéj
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg mandula (durvára vágott vagy szeletelt)
csipet só
A margarint és a kétféle cukrot az egész tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a felaprított csokit és a mandulát. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sóval meg a vaníliás cukorral, és lazán a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk egymástól jó távol, mert sütés közben szétterül a tészta.
Előmelegített sütőben, 190 C fokon 8-10 perc alatt sütjük meg.
Dobozban tárolva sokáig ropogós marad.
Manósipkák
Hozzávalók:
5 tojás fehérje
25 dkg cukor
7 dkg keményítő
1 kk. vanília-aroma
A tojásfehérjéből habot verünk. Amikor félig kemény, beleszórjuk a cukrot, s ha már szép fényes, hozzáadjuk a keményítőt és a vanília-aromát is. Kanállal vagy habzsákkal kis kúpokat rakunk a vajazott papírral bélelt sütőlemezre, és megszórjuk mogyoró-, mandula-, pisztácia- vagy cukrozott gyümölcsdarabokkal. Inkább szárítjuk, mint sütjük 100 C fokos sütőben, 80-90 percig Akkor jó, ha már le lehet emelni a sütőpapírról. Két-két manósipkát az alábbi csokikrémmel összeragasztunk:
20 dkg csokoládé
1 dl tejszín
3 dkg vaj
5 dkg porcukor
8 dkg mascarpone
A csokit a cukorral meg a vajjal felolvasztjuk a tejszínben. Amikor kihűlt, habosra keverjük a mascarponéval.
A manósipkákat egyenként, csokiba mártva is kínálhatjuk.
Marcipánbatyu meggyel töltve
Hozzávalók:
60 dkg marcipán
2 dkg kakaópor
18 dkg porcukor
1 üveg meggy (Amaréna)
A csokoládékrém hozzávalói és készítése megegyezik a manósipkáknál leírtakkal. A marcipán egyik felébe pár csepp vízzel beledolgozzuk a kakaóport. A meggyet lecsepegtetjük. Porcukrot szitálunk az asztalra, és a kétféle marcipánt késfok vékonyságúra nyújtjuk; 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy fehér négyzetre átlósan fektetünk egy kakaósat. Mindegyikre kiskanálnyi krémet és egy szem meggyet teszünk. A sarkokat felcsippentve kis batyukat formázunk, átkötjük aranyzsinórral.
fotó:nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva