hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Édes aprósütemények

Karácsonykor talán még az is fontolóra veszi a sütést, aki máskor megelégszik a késztermékekkel. Rájuk is gondoltunk, amikor a kiadós, jól tárolható apró sütik között válogattunk.

Először is lássuk a sokáig elálló, kiadós ropogós csokis keksztallért, aztán a gazdagon ízesített, gyümölcs-, mandula- és pisztácia darabkákkal megszórt habcsók sipkákat, s végül az igazán édesszájúaknak ajánlott marcipán batyut, amit még sütni sem kell!

 

Csokis-mandulás ropogós
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 kk. szódabikarbóna
20 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
15 dkg barnacukor
2 egész tojás
20 dkg étcsokoládé apróra vágva
1 kk. őrölt fahéj
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg mandula (durvára vágott vagy szeletelt)
csipet só

A margarint és a kétféle cukrot az egész tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a felaprított csokit és a mandulát. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sóval meg a vaníliás cukorral, és lazán a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk egymástól jó távol, mert sütés közben szétterül a tészta.
Előmelegített sütőben, 190 C fokon 8-10 perc alatt sütjük meg.
Dobozban tárolva sokáig ropogós marad.

Manósipkák
Hozzávalók:
5 tojás fehérje
25 dkg cukor
7 dkg keményítő
1 kk. vanília-aroma

apro.jpg

A tojásfehérjéből habot verünk. Amikor félig kemény, beleszórjuk a cukrot, s ha már szép fényes, hozzáadjuk a keményítőt és a vanília-aromát is. Kanállal vagy habzsákkal kis kúpokat rakunk a vajazott papírral bélelt sütőlemezre, és megszórjuk mogyoró-, mandula-, pisztácia- vagy cukrozott gyümölcsdarabokkal. Inkább szárítjuk, mint sütjük 100 C fokos sütőben, 80-90 percig Akkor jó, ha már le lehet emelni a sütőpapírról. Két-két manósipkát az alábbi csokikrémmel összeragasztunk:
20 dkg csokoládé
1 dl tejszín
3 dkg vaj
5 dkg porcukor
8 dkg mascarpone
A csokit a cukorral meg a vajjal felolvasztjuk a tejszínben. Amikor kihűlt, habosra keverjük a mascarponéval.
A manósipkákat egyenként, csokiba mártva is kínálhatjuk.

Marcipánbatyu meggyel töltve
Hozzávalók:
60 dkg marcipán
2 dkg kakaópor
18 dkg porcukor
1 üveg meggy (Amaréna)

A csokoládékrém hozzávalói és készítése megegyezik a manósipkáknál leírtakkal. A marcipán egyik felébe pár csepp vízzel beledolgozzuk a kakaóport. A meggyet lecsepegtetjük. Porcukrot szitálunk az asztalra, és a kétféle marcipánt késfok vékonyságúra nyújtjuk; 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy fehér négyzetre átlósan fektetünk egy kakaósat. Mindegyikre kiskanálnyi krémet és egy szem meggyet teszünk. A sarkokat felcsippentve kis batyukat formázunk, átkötjük aranyzsinórral.

fotó:nosalty



hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk


DESSZERTEK
A vízen kullogó
DESSZERTEK
Ferdinánd tekercs










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP