hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Szilvatorta egészségesen

A kedvelt gyümölcsből készült finomság könnyített változata biztos sikert arat. A szilva egészségvédő hatása közismert, de a többi alapanyag egy részét is úgy cseréltük le, hogy a tészta is minél több hasznos tápanyagot tartalmazzon.

Egészséges, mert egy szelet ebből a süteményből a napi rostszükségletünk jelentős részét fedezi. Ez nemcsak a szilvának, hanem a teljes kiőrlésű lisztnek és a zabpehelynek is köszönhető. Ráadásul ezt a tortát egyszerűbb is elkészíteni, mint a hagyományos változatokat, mert kevés edényt használunk, így a mosogatáson is spórolhatunk.

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

12 dkg light margarin (+ 3 dkg a forma kikenéséhez)
2 tojássárgája
2 ek. barnacukor
1/2 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. sütőpor
csipet só

75 dkg magozott szilva
2 evőkanál zabpehely
2 tojássárgája
2 evőkanál barnacukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 dl főzőtejszín

A sütőporral elkevert lisztből, a margarinból és a tojásból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, cukorral, csipetnyi sóval ízesítjük. Kikenjük a sütőformát, és a tésztát kézzel belenyomkodjuk úgy, hogy körben kétujjnyi pereme is legyen. Szárazon megpirítjuk a zabpelyhet, és a tésztára szórjuk. A szilvákat negyedekre vágjuk, a cikkeket sűrűn a tésztára rakjuk. A formát 180 C-os, előmelegített sütőbe toljuk, amíg sül, elkészítjük az öntetet. Ehhez simára keverjük a főzőtejszínt a tojássárgájával, a cukorral és a fahéjjal. Ha a tortánk már fél órája sül, kivesszük a sütőből, ráöntjük a tejszínes keveréket, és visszatesszük még negyed órára.
fahejas-szilvatorta.jpg

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

FŐÉTELEK
Szalonkocsonya
DESSZERTEK
A vízen kullogó
FŐÉTELEK
Pincepörkölt

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Besamelmártásos spárga










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP