hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Szilvás lepény

Az őszi hónapokban gazdagon érő gyümölcsök közül a szilva az egyik lekedveltebb. Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető, pirított dióval és túrókrémmel gazdagított finom szilvás desszertet ajánlunk.

Hozzávalók:
A tésztához:
6 dkg porcukor
12 dkg vaj
24 dkg liszt
1 tojás

A gyümölcsös töltelékhez:
2-3 ek. darált, pirított dió
80 dkg szilva cikkekre vágva

A túrókrémhez:
8 dkg vaj
75 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
5 db tojás
1 dl tejföl
1 ek. búzadara
2 ek. darált babapiskóta

Tetejére: 2 tojássárgája
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, majd morzsoljuk bele a vajat. Gyúrjuk össze a tojással, a kész tésztát pedig pihentessük a hűtőben. A töltelékhez olvasszuk fel a vajat, és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. A tésztát nyújtsuk ki, és fektessük piskótamorzsával megszórt, kivajazott tepsibe. Szurkáljuk meg villával, majd toljuk 170C-os sütőbe tíz percre, hogy elősüssük. Szórjuk rá a diót meg a szilvát, kenjük a tetejére a túrókrémet, és süssük 150C-on 30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük meg tojássárgájával, majd süssük tovább még 20 percig. Ki kell hűlnie, csak azután lehet felvágni.

fotó:bopci blogja



hirdetés


Legnépszerűbb témák



hirdetés

EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Szilvás lepény











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP