hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Gesztenyés habos torta

Az őszi desszertek megtervezésekor sok háziasszony favoritja a gesztenye, amely a pürén kívül még sokféle csemege alapanyaga lehet. Készítsd el a meggyel és gesztenyés krémmel töltött torta receptjét.
A Vörösmarty téren százötven éve működő Gerbeaud cukrászda mestercukrásza, Kovács Sándor avatott be minket a legfinomabb gesztenyés sütemények készítésébe. A magazinban még több ünnepi finomság receptje is megtalálható, mint a gesztenyealagút, gesztenyesüveg, a meggyes golyó és szívecske. Elkészítésük egyszerű, mivel nem kell bajlódnunk a gesztenye megtisztításával, mert mindegyik édesség alapja a készen kapható massza.


Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:

A piskótához:

4 tojássárgája

4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
14 dkg sima liszt
3 dkg kakaópor

A gesztenyekrémhez:
15 dkg gesztenyemassza
4 dkg porcukor
3 cl rum
3 dl habtejszín
1 dkg zselatin
0,5 dl víz
0,5 dl konyakos meggylé
12 szem konyakmeggy

A díszítéshez:
5 dkg gesztenyepüré
2 dkg csokoládés piskótamorzsa
 

A tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéből a többi cukorral, pici sóval kemény habot verünk. A lisztet a kakaóval összeszitáljuk, a tojáskrémet és habot lazán elvegyítjük, finoman belekeverjük a lisztes kakaót is. 18 cm-es tortaformában, 180 C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk fel.
A zselatint a vízbe szórjuk, és addig melegítjük, amíg feloldódik benne. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rummal simára keverjük. A kimagozott konyakmeggyet összevágjuk, a gesztenyekrémhez adjuk, aztán belevegyítjük a langyosra hűlt zselatint. A konyakmeggy levével meglocsoljuk a piskótalapokat. A gesztenyekrémet három részre osztjuk, két részt betöltünk a piskótalapok közé, a többiből vékonyan lekenjük a torta tetejét és oldalát. Ami marad, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk a szeletekre. Két-három órára hűtőbe tesszük, a gesztenyepürét a torta közepére nyomjuk, a piskótamorzsát a torta oldalára szórjuk. 

fotó:streetkichen



hirdetés


Legnépszerűbb témák



hirdetés

EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
A vízen kullogó

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Zöldfűszeres kalács
GASZTRO
Kakaós gombóc










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP