hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Bazsalikomos zöldségegytál

Ennek az ételnek a lényege a rengeteg zöldség, amit könnyű pulykahússal, bazsalikommal megbolondítva, csőben sültként tálalunk. Alig van dolgunk vele, a sütőben szinte magától elkészül.
Borbás Marcsi receptjében a különböző zöldségek aránya attól is függhet, hogy melyiket szeretjük jobban, meg attól is, hogy melyikből van éppen több. A savas paradicsom jól kiegészíti a cukkini és a csillagtök semleges ízét. A karfioltól kissé karakteresebb lesz az étel, a padlizsán erősíti a mediterrán jelleget. A melegen tálalt fogás mellé még bazsalikommal ízesített tejfölt is szokott Marcsi kínálni. A bazsalikomot általában csak a főzés vége felé adja az ételhez, hogy jobban megmaradjon az aromája.

 

ÍGY KÉSZÜL:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált pulykacomb

2 ek. zsír

3-4 fej főzőhagyma

20 dkg húsos szalonna

4-5 paradicsom

2 karcsú cukkini

2 padlizsán

1 kicsi fej karfiol

1 zsenge csillagtök

20 dkg füstölt sajt

5 dkg vaj

2 ek. liszt

3 dl tej

3 tojás

3 dl tejföl

őrölt fehérbors

petrezselyemzöld

bazsalikom

 

A zsírban megfuttatja Marcsi a kockákra vágott hagymát, beledobja a darált pulykacombot, és fehéredésig kevergeti. Sózza, borsozza, hozzáadja a felaprított petrezselymet, és lefedve megpárolja a húst. A karfiolt rózsáira szedi, és párolóbetéttel gőzben puhára főzi. A paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt felkarikázza. A csillagtököt szeletekre vágja, kiszedi a magjait. A vajból besamelmártást főz a liszttel és a tejjel. Sózza, őrölt fehérborssal és szerecsendióval ízesíti, és elkeveri benne egyenként a tojásokat meg a tejfölt, és a lereszelt sajt felét. Egy tűzálló tálat kibélel a szalonnacsíkokkal, és a zöldségeket meg a húst felváltva addig rétegezi, amíg elfogynak a hozzávalók. A bazsalikom felét kisebb darabokra tépve a paradicsomra szórja. A mártást a rakottasra önti, rászórja a többi sajtot. A tálat hideg sütőlapra teszi, és úgy tolja a forró sütőbe, így biztosan nem pattan el az üveg. Marcsi a felkarikázott padlizsánt mindig besózza. A só hatására kioldódik belőle a keserű íz, így finomabb lesz. Félóra múlva leitatja róla a levét, aztán sorolja a többi zöldség közé.

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák



hirdetés

EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Húsgombócleves a Rábaközből

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Balatoni halleves potykapatkóval
FŐÉTELEK
Lencsés zakuszka










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP