A Stefánia vagdaltnak és a húspogácsának ez a gusztusos variációja azért figyelemre méltó, mert a tojás ásványi anyagokban, vitaminokban és aminosavakban gazdag. A stresszben élők immunrendszerére különösen jótékonyan hat, és hűtőben két hónapig is eláll.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált sertéscomb
2 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 zsemle
1 dl tej
1 kk. mustár
só
bors
1 kk. őrölt kömény
1 kk. őrölt fűszerpaprika
3 db tojás
A sütőformák kikenéséhez:
2-3 ek. olaj
2-3 ek. zsemlemorzsa
A zsemléket darabokra tépjük és leöntjük a tejjel. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott hagymát, és a fűszerekkel együtt összedolgozzuk. A Stefánia masszáját kóstolás után, szükséges szerint még ízesíthetjük. Az őzgerinc sütőformát ecsettel kiolajozzuk, behintjük zsemlemorzsával a mélyedéseket, így a zsemlemorzsából finom ropogós kéreg sül Stefáni szélére, így könnyen kiemelhetjük a húst a formából.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzzuk. A húsos massza felét a formába adagoljuk, majd a tojásokat finoman belenyomjuk. Ezután befedjük a többi hússal. Előmelegített, 190C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Hidegen is finom, jól csomagolható, ezért tízóraira vagy munkahelyi ebédnek is kiváló.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva