Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

FŐÉTELEK

Igazi rizottó

Eláruljuk, hogyan készül, és mitől olyan finom az igazi rizottó. Az alig egy óra alatt elkészíthető ízletes fogás egyik titka a speciális, rizottóhoz való rizsfajta, amit nagyobb választékkal rendelkező üzletekben találhatunk meg a polcokon. A másik titok az elkészítés módjában rejlik.

Ha kanalanként öntjük fel a rizst a zöldség alaplével, finomabb, ízesebb lesz az étel. Hozzá egészséges, csicseriborsó fasírtot ajánlunk.

Hozzávalók 2/6 személyre

3/9 ek. vaj
1/3 ek. olívaolaj
1/3 fej vöröshagyma
2/6 gerezd fokhagyma
Fél/ nagy zeller gumó
20/60 dkg rizottórizs
0,5/1,5 dl száraz fehérbor
3/9 dl zöldség alaplé
2/6 ek. reszelt parmezán
30/ 90 dkg ceruza bab
4/12 koktélparadicsom

Csicseri fasírt:
5/15 dkg csicseriborsó
1/3 fej kicsi hagyma
1/3 paszternák és sárgarépa
1/3 tojás
1/3 kk. sütőpor
1/3 csokor petrezselyemzöld
Fél/ másfél csokor korianderzöld
1/3 kk. római kömény
Só, bors
Olívaolaj

A felaprított hagymát, fokhagymát meg a lereszelt zellert 1/3 evőkanál vajon és olívaolajon megdinszteljük. Amikor már puha, felforrósítjuk, beleszórjuk a jó minőségű rizottórizst, 1-2 percig kevergetjük. Akkor jó, ha már pattog, és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor (mire felszívja a rizs az ízeket, az illattal kirepül az alkohol). Most már megsózhatjuk, aztán adjunk hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét, és kevergessük, amíg be nem issza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Ez kissé időigényes, de ettől lesz igazán finom a rizottó. Belekeverünk még egy-két kanál vajat és a parmezánt is, így kapjuk meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedvünk szerint dúsíthatunk tovább. Most például úgy, hogy megpároljuk a zöldbabot, majd fokhagymás vajra tesszük, hozzádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Éppen csak összeforgatjuk, végül a rizottóhoz keverjük a zöldségeket.

A fasírthoz este beáztatjuk a csicseriborsót, másnap a hagymával meg a gyökérzöldségekkel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a sütőport, a zöldfűszereket, a sót, borsot, és a római köményt. A masszát egy órácskát pihentetjük a hűtőben, aztán diónyi gombócokat formázunk belőle, és olívaolajjal kikent sütőlapra rakosgatjuk. A tetejüket is megkenjük olajjal, és 20-25 perc alatt 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

fotó:receptműhely





Legnépszerűbb témák



hirdetés

EZT IS Ajánljuk

FŐÉTELEK
Igazi rizottó











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP