hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Zsebes pecsenye öntött salátával

Egész évben, bármikor, serpenyőben is készülhet ez az izgalmas győri étel. Még teljesebb lesz a feltöltődés, ha már a kertben grillezünk a rügyező és virágzó fák között.
Borbás Marcsi telente alig várja, hogy a lakásból kiszabadulva a friss levegőn láthassa vendégül szeretteit. A tűzgyújtás ősi szertartása és a beszélgetés mellett a sütögetés sem maradhat el ilyenkor. Az újhagymás-sajtos zsebes pecsenye hamar megvan, de amíg készül, figyelmet és precizitást kíván. A végeredmény sokkal többet mutat, mint amennyire az étel elkészítése próbára tesz. A tél végi, enyhén már ráncosodó krumpli kifejezetten alkalmas arra, hogy fűszeres vajjal töltsük meg, és piros-ropogósra sütve a zsebes hús körete legyen. Az egyforma, nagyobb, sárga húsú krumplikat héjában majdnem puhára főzzük, különben szétesik, és nem lehet jól megtölteni.

Hozzávalók négy személyre
80 dkg sertés szűzpecsenye
30 dkg óvári sajt
csokor újhagyma

grillfűszerkeverék
20 dkg húsos szalonna (szeletelt bacon is lehet)
olívaolaj

Köret:
8 szép nagyobb burgonya
15 dkg vaj
15 dkg füstölt sajt
csokor petrezselyemzöld
só, bors

Öntött saláta:
2 fejes saláta
10 dkg húsos szalonna
2 ek. kristálycukor
csipet só
0,5 dl borecet
 
Marcsi a sertés szűzpecsenyéről letisztítja a hártyákat, háromujjnyi széles darabokra vágja a húst. Középen felszúrja mindegyiket, vigyázva, nehogy átszúrja a darabot. A grillfűszerrel kívül-belül alaposan bedörzsöli, és állni hagyja a húst, hogy átjárják az ízek, amíg összekészíti a zsebekbe valót. A megtisztított újhagymát tenyérnyi darabokra vágja a szebb zöldrészekkel együtt. A sajtot kisujjnyi hasábokra szeli. Marcsi azért szereti az óvárit, mert nem könnyen olvad, szépen megmarad a zsebekben. A húsokat megtölti a hagymával és a sajtcsíkokkal, aztán vékonyra szeletelt szalonnába tekeri a húsbatyukat, és fogpiszkálóval összetűzi.
Serpenyőben körben megpirítja a pecsenyéket. Egy-egy oldalának csupán pár perc kell, amíg elkészül. Fontos, hogy a disznóhúst átsütve tálaljuk, de ha túl sokáig pirítgatjuk, könnyen kiszárad, és akkor megkeményedik a hús. Marcsi mindig fogóval forgatja, semmiképpen nem szúr bele villát, nehogy az értékes nedvek kifolyjanak.
A salátához kisebb, zsenge, kemény salátafejeket választ, alaposan megmossa, kissé lecsepegteti. Apró kockákra vágja a szalonnát, és egy evőkanál olívaolajon rózsaszínre süti. Ráteszi a cukrot, a sót és az ecetet, elkeveri, majd gyorsan beleforgatja a még kicsit vizes salátaleveleket. Azonnal tálalja, amíg hersegő, ropogós a saláta, de ha a levelek szélei kicsit megadják magukat, úgy is nagyon finom. A héjában megfőtt krumplit hosszában kettévágja, közepét kikaparja. A vajat habosra keveri az apróra vágott petrezselyemmel és a lereszelt sajttal. Megtölti a fűszeres vajjal a krumplikat, és tűzálló tálban pirosra süti.
 
fotó:nosalty

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával
FŐÉTELEK
Tihanyi libator
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bolgár uborkaleves, a tarator

DESSZERTEK
Kakaós gombóc










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP