hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Őzcomb sütőtökös sült almával

Egerben a jó borok mellé finom ételeket is kínálnak az egri „királyi főszakácsok” az egyik középkori hangulatot idéző étteremben, ahol először ette Borbás Marcsi ezt a különleges körettel tálalt vadsültet.

Manapság nagyobb áruházak mélyhűtőiből szinte bármikor beszerezhetjük ezt az egyik legfinomabb vadhúst. Mégis ilyenkor az igazi, amikor szezonja van még a köretként kínált sütőtöknek és almának is. A mentától lesz igazán pikáns az almába töltött krém. A vajon párolt sárgarépaszalagok íze jól harmonizál a savanykás sült almával és a sütőtökkrém narancsos-mézes aromájával. Nagyobb családi ünnepeken vagy jeles évfordulókra is ajánlom ezt a csodás, ősziesen körített őzcombot. A mentától nemcsak finomabb lesz az alma tölteléke, de az emésztést is segíti.

Hozzávalók 4-6 személyre:

 

1 őzcomb
5 dkg zsír
3-4 ek. olaj
kakukkfű
bazsalikom

bors
A töltött almához:
4-6 zöldalma
1 kisebb sonkatök
mentalevél
1 narancs
2-3 ek. akácméz
A körethez:
2-3 sárgarépa
5 dkg vaj

 

Marcsi a húst körben besózza és bedörzsöli a kakukkfű, bazsalikom, őrölt bors keverékével. Egy kisebb sütőtálat vagy tepsit kizsíroz, és belefekteti az előkészített húst, meglocsolja az olajjal, alufóliával letakarja. Előmelegített, forró sütőbe teszi, kisebbre veszi a lángot, és egy órán át süti. Aztán a húsról leemeli a fóliát, és pár perc alatt pirosra süti. A tököt kockákra vágja, és nagyon kevés vízben megfőzi, lecsepegteti (ha nem foglalt éppen a sütő, persze inkább megsüti), és a mézzel meg a narancs lereszelt héjával és kifacsart levével elkeveri, hozzáadja az apróra vágott friss mentát is. Ezt a krémet az előzőleg kivájt almákba tölti, levágott kalapjukat visszateszi a tetejükre, és kivajazott, tűzálló tálban megsüti. A sárgarépákat megtisztítja, aztán a zöldséghámozóval vékony szeletekre vágja. A répaszalagokat a vajon megpárolja. Tálaláskor a pihentetett húst vékonyan felszeleteli, a répaszalagokból keveset elterít a tányéron, és arra ülteti az almákat. A sütőtökkrémet, ami kimaradt az almákból, kis tálban az asztalra teszi, hogy akinek úgy tetszik, még szedhessen a húsra egy-két kanálkával.
 
fotó: mindmegette

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk


LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP