Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Süss kenyeret egyszerűen

Az ír szódás kenyérhez nem kell kovász vagy élesztő és hamar elkészül. Aki kedveli a rusztikus cipót, ne hagyja ki!

Szebeni Gál Vera kollégánk ajánja a receptet, amit már el is készített a családja nagy örömére. 

az_alkoto.jpg

Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű búzaliszt

200 g búzaliszt

1 teáskanál só

1 teáskanál étkezési szódabikarbóna

400 ml író vagy kefír

1 maréknyi dió

tehetsz bele fél teáskanál őrölt köménymagot és 1 evőkanál lenmagot is. 

sutes_elo.jpg

A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze, készíts a közepébe mélyedést és öntsd bele az írót/kefírt. Dolgozd össze, majd lisztezett deszkán gyúrd át. Formázz belőle cipót és késsel vágj a tetejére keresztet.

Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, kisült -e már a cipó.

szeletelt.jpg

A következő cipót próbáld ki olívabogyóval,  aszalt paradicsommal vagy hagymával. 

CÍMKÉK: kenyér liszt


hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss házi kenyeret!
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss kenyeret egyszerűen
FŐÉTELEK
A pompos











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP