Amikor a következő adag korpaciberét készítjük, az előző üledékéből – amely a szűrés után maradt - tegyünk egy jó merőkanálnyit a korpához, aztán öntsük fel langyos vízzel. Gyorsabban fog megsavanyodni, mint az előző adag.
Erdélyi csirkeleves ciberével
Hozzávalók 4 személyre: fél csirke, 1 fehérrépa, 1 sárgarépa, 1 fej hagyma, 2-3 érett paradicsom, 5 dkg rizs, csokor kapor és petrezselyemzöld, 2 tojás, só, 4 dl korpacibere, 1 dl tejföl
A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, és feltesszük főni. Mikor a zöldség félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt csirkét, majd a rizst, a meghámozott paradicsomot és a korpaciberét.. Mikor a csirkehús puha, a levest lehúzzuk a tűzről. A tojást és tejfölt kevés levessel simára keverjük, a többihez adjuk, de már nem főzzük tovább.
fotó:nosalty
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva