Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
25 dkg kölestészta
20 dkg spenótlevél
2 dl rizstejszín
1 fej vöröshagyma
1 csomag friss zöldspárga
fél citrom leve
só, bors, fokhagyma, petrezselyem, kakukkfű
olívaolaj
A kölestésztát sós vízben főzd puhára. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben. A spárgát pucold meg és néhány szál kivételével vágd apró darabokra, majd add hozzá a pirított hagymához és süsd meg. Emeled ki az egész spárgákat és tedd félre. Öntsd a serpenyőbe a rizstejszínt, a citromlevet, sózd, borsozd, fűszerezd, majd botmixerrel pürésítsd az egészet homogén masszává. A vágott spenótleveleket keverd a krémhez, és forrald készre.
A csirkemellfilé-szeleteket sóval, őrölt borssal dörzsöld be, és serpenyőben hevített olajon mindkét oldalát süsd készre. A megfőtt tésztát keverd össze a spenótos spárgakrémmel, majd nagyobb rostjaira tépett hússal és a félretett spárgákkal tálald.
A zöld spárga fogyasztása klorofilltartalma miatt közkedvelt. Nyári időszakban grillezve is kiváló alternatíva húsok, zöldségek mellé.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva