Babzsák varroda


Az óriási bálna első ránézésre jópofa játéknak tűnik, de ennél jóval többet tud, kényelmes fotelként is szolgál a gyerekszobában. Velünk most megvarrhatja, akár három méretben is!

Jó ideig nem akar kiszállni a babzsákfotelből az, aki egyszer már beleült. A milliónyi apró golyócskával megtöltött zsák ugyanis tökéletesen felveszi a test formáját, minden ponton alátámasztja azt, ennek köszönhető, hogy annyira kényelmes. Most bárki pénztárcakímélő módon el is készítheti magának, mert a magazinban megadott szabásmintánk alapján a megvarrása egyszerűbb, mint gondolnák. Még a töltőanyag beszerzése sem lehet probléma, mivel az egyébként hőszigeteléshez használatos polisztirolgyöngy elérhető áron megvásárolható a legtöbb építőanyagot árusító telepen.

 
A kényelmes babzsákfotel persze nemcsak a gyerekek kiváltsága, a felnőttek, de még a kisbabák is jól érzik magukat benne. Ezért a bálnafotel szabásmintáját háromféle méretezéssel adjuk meg, így ha a mintát arányosan változtatja, több-kevesebb vászonból más nagyságban is megvarrhatja a bálnát. Amennyiben épp nem bálnára vágyik, arra is van megoldásunk: a cet uszonyát és farkát el lehet hagyni, így a legegyszerűbb babzsákformát kapjuk.

A vállalkozó kedvűeket is bátorítjuk a varrásra, hiszen más, egyszerűbb formákkal is lehet kísérletezni. Kisbabáknak például elég egy négyzetes zsákpárna, szoptatáskor pedig egy banán alakú zsáknak vehetjük hasznát, ami megtámasztja a picit. Egy jól megválasztott anyagú és mintájú huzattal ezek a fotelek szinte minden enteriőrbe beilleszthetők.

Így az olasz formatervezők asztalán negyven évvel ezelőtt megszületett klasszikus babzsákfotel egy játékosabb változatban újulhat meg a kezünk alatt.


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Állatkák gyapjúfilcből
A puha gyapjúból készült filcekből egész kis állatfarm születhet. Az elkészült jószágokkal...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Gyereknapi unikornisok
Hamarosan itt a gyereknap! Ha alkotókedvű gyerkőcöd van, biztosan örömmel fogad egy...
Diy papír dinópark
A földtörténet legendás őslényei ugyan már kihaltak, mégis örök életűnek számítanak,...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION