Jégpálya az asztalon


Minden gyerek előtt itt a lehetőség, hogy kipróbálja, milyen érzés pingvinnel korcsolyázni, persze csak játékból. Ez a program ugyan különleges, de mégsem kell hozzá speciális felszerelés vagy helyszín.

Csak le kell ülni az asztal mellé, és néhány óra alatt összeállhat a szabadtéri, mini korcsolyapálya. Ezt most igazán nevezhetjük műkorcsolyázásnak és műjégnek! Az ilyen korizáshoz nem kellenek mínuszok, mert a résztvevők kartondobozra ragasztott fényes papírpályán csúszkálnak, és egy kis mágneses segítséggel siklanak a csillogó papíron.

Trükkösen mozdulnak meg, amihez a gyerekeknek be kell nyúlni a doboz belsejébe, a két szemközti, kisebb oldalon vágott nyíláson át. Kezükben legyen egy-egy mágnes, melyeket a pingvinek alá csúsztatnak, s így a pingvinek a talpukra ragasztott másik mágnes miatt úgy fordulnak, csúszkálnak majd, ahogy csak szeretnék. A korcsolyázóknak elég egy kisebb hűtőmágnes is, de a kezekben az erősebben vonzó, nagyobb a jó, azt megfogni is könnyebb. Amikor felragasztjuk a figurák talpára a mágneseket, figyeljünk, hogy a kézben tartott mágnesekkel egymást vonzó oldaluk legyen kívül. Fémtáblához való, erős mágneskorongokat írószer- vagy hobbiboltokban szerezhetünk be. A pingvineknek saját tervezésű papírsapkát és -kesztyűt is ragaszthatunk. A szabadtéri jégpálya tökéletes illúziójához hozzátartoznak a színes papírházak és a hófödte papírhegyek is, sőt hópaszta és csillámpor is kerülhet a jégtükör köré.

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Diy kaleidoszkóp
A gyerekeket rendre ámulatba ejti ez az optikai játék, mely az 1800-as évek óta töretlen...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
Térképes kirakó iskolakezdésre
Régi igazság, hogy játékosan könnyebb a tanulás. Áll ez a betűvetésre, a számok világára...
Diófigurák
Ha sikerül úgy feltörni egy-egy szem diót, hogy a csonthéjak épek maradnak, remek...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION