Vándorcirkusz gyerekeknek


A cirkusz varázsa melyik gyereket ne bűvölné el? A bohócok vagy az állatidomár bőrébe bújni, minden játékot kipróbálni és végigkóstolni az összes nyalánkságot, amit csak az ilyen helyeken lehet kapni!

cirkusz, zsúr, porond, produkció, bohóc, idomár,

Váltsuk valóra az álmukat, és lepjük meg őket egy saját készítésű cirkusszal. Egyik délután megérkezhet kertünkbe a cirkusz, nem is kell hozzá sok előkészület. Kézbesítsük a gyerekeknek a meghívókat, majd keressük elő a keresztben csíkos ruhácskákat, trikókat, a farsangról maradt kalapokat, csákókat, de jöhetnek a plüssállatok és a hulahoppkarika is. Kicsit kézműveskedhetünk is, hogy legyen egy oroszlános és egy bohócos képünk a vicces fotókhoz, és fessünk csillagosra nagy cserepeket, sőt egy vizesdézsát is. A nagy napon süssünk állatos sütiket, tegyünk ki üvegekben sokféle cukorkát, és indulhat a móka! Ebben a cirkuszban nemcsak a csillagok, de a piros-fehér csíkok is igen hangsúlyosak. Gyerektrikók, ruhák, de még anya divatos kis bolerója is szerepelhet a kollekcióban. Igen egyszerű elkészíteni, és különösen hatásos lesz, ha piros és fehér, vékony papírból hosszú csíkokat is vágunk. Ezeket ragasszuk fel egy zsinórra, amit kiakaszthatunk a porond közelébe, hogy lengesse a szél. Erre a délutánra keressük elő a farsangi kemény kalapokat, cilindereket és a csúcsos süveget is. Ragasszunk egyikre-másikra színes pöttyöket, és már fel is vehetik a gyerekek. Az ügyesebbek megpróbálhatnak nyulat varázsolni belőlük, de lehet zenélni, lufit eregetni, vagy kifogni a vízből a könnyű gömböket és a műanyag állatokat. A magazinban megmutatjuk, hogyan készül a cirkuszi pecázós játék, egy díszes képkeretpár, amely mögé bújva maradandó emlékfotók készülhetnek, valamint az állatpofis sütik, milyen jól mutatnak a zsúrasztalon. Az ötletparádé születésnapi összejövetelen is bevethető!

Aki kedvet kapott a cirkusz elkészítéséhez, idomár- és oroszlánjelmezt is készíthet a Praktika 2012. februári számában megjelent leírások alapján.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Cirkusz, mint ihletforrás
A cirkusz varázslatos világa nagyszerű inspiráció az alkotáshoz.
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Cseresznyés partidekor
Ha nyári összejövetelt szerveztek gyerekeknek, szervezzétek a partit egy téma köré....
Kirakó és csörgő bohóc
A kisbabák szeretik az élénk színű, tapogatható, rakosgatni való játékokat. Hát még...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION