Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

4 szuper ötlet transzferáláshoz

Ha elbűvölnek a francia, századelős címkék, finomvonalas grafikák, és elgondolkodtál már azon, hogyan lehetne átmásolni ezeket más felületekre, fa- és fémdobozra, füzetborítóra vagy éppen cserépre, akkor kedvedre való lesz a transzfertechnika. 

Hozzávalók • transzferoldat • akrilfestékek • fém kekszesdoboz • füzet • cserepek • lenvászon • fültisztító
pálcika • faspatula

A transzferoldattal fénymásolt vagy lézernyomtatóval nyomtatott ábrákat vihetsz át fára, fémre, cserépre, textilre vagy papírra. A képeket mindig tükrözve nyomtasd ki! Ha festett felületre transzferálnál, előtte tegyél próbát, hogy a folyadék nem oldja-e fel a festéket.

A többi fázisért kattints a képre! 

A kinyomtatott képet fordítsd ábrával lefelé és rögzítsd körben ragasztószalaggal. Mártsd bele a fülpálcikát
az oldatba és simítsd át a papírt, azaz az ábra hátoldalát. Kevés folyadék is elég, ne áztasd át! Dörzsöld határozottan a papír hátoldalát egy spatulával, hogy az ábra átnyomódjon a felületre. Emeld meg a papír egyik sarkát, és ha túl halvány a nyomat, hajtsd vissza, és dörzsöld át újra.

RECEPTFÜZETRE A kedvenc süteményeid receptjeit stílusosan egy natúr borítású noteszben gyűjtsd, a fedelére egy torta grafikája kerüljön. Papírra, kartonra a legegyszerűbb transzferálni.

KZ_4783.jpg

VIRÁGCSERÉPRE A fehérre festett kaspókat virágboltok vintage címkéivel díszítheted. Színes képeket is transzferálhatsz, de ahogy ezeken a cserepeken látod, utólag is adhatsz tónust színes ceruzával a fekete-fehér ábráknak.

KZ_4789.jpg

TEXTILRE Az antik varrógép grafikája már sejteti, mit találsz a díszes dobozban. Ha lefestetted, a fedelére szabj akkora textilt, hogy a tető oldalára is jusson belőle, és transzferáld az ábrát a közepére. Flízzel alábélelve feszítsd a dobozra, a ragasztott szélét szalaggal takard el. Egy ilyen varróeszközöket tartó dobozzal és a hozzáillő mappával varrni szerető barátaidat is meglepheted. A textilborítóra, táskára vagy párnahuzatra transzferált minta mosható lesz, ha vasalással rögzíted az ábrát.

KZ_4802.jpg

DOBOZTETŐRE
Néhány finoman cizellált, régi szabóolló képével például dekorálhatod a szabásmintáidat gyűjtő mappa borítóját. Ha kiszabtad a vásznat, transzferáld a motívumokat a színére és ragaszd a papírra. Ha teszel alá flízt is, puha lesz a fedele. 

Akár egyenesen egy múlt századi párizsi cukrászdából is érkezhetett volna ez a habcsókokkal teli dobozka. Pedig csak egy hétköznapi, fém kekszesdoboz átalakulásának lehetünk szemtanúi. Két réteg pasztellrózsaszín akrilfestékkel eltüntetheted a múltját, feliratait. Válassz egy szép grafikát, ami sugallja a doboz finom tartalmát, nyomtasd ki a megfelelő méretben és transzferáld a fedelére. 

KZ_4769.jpghirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP