Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Bohém szélcsengő

A nyári szellő enyhe fuvallata is valódi harangjátékkal gyönyörködtet, ha készítesz egy szélcsengőt a teraszra. Az előszobában pedig a vendégek érkezését jelezheti a színes függő, mely mindig megszólal, ha nyílik az ajtó.

A tekercses fonathoz 2 szál 30 cm hosszú kenderzsinórt hajts félbe, hajtásponthoz csomóz 5-6-féle színű, kb. 1-1,2 m hosszú fonalszálat. A csomó rövidebb végeit is a kenderhez fogva kezd el betekerni az első színnel, majd színváltáshoz használj egy másik fonalat, az előzőt pedig fogd a többihez. Lehet egyszerre kettővel is tekerni, ez egy újabb színárnyalatot ad ki. Végül, amikor elfogyott a kender, csomóval zárd le az egészre és köss rá egy nagy csengőt. Négy ilyet készíts.

A gyöngyös szálakhoz egy pompon szárához fogd a gyöngyfűző cérnát és együtt hurkold meg a pompon tövénél, vágd le a pompon szárat rövidre. A cérnára fűzz gyöngyöt kb. 10-12 cm hosszan, majd döfj át egy bojtot, és fűzz további 5-6 centit. Az utolsó gyöngybe még egyszer bújtasd át a tűt, hogy rögzüljön. hagyj 5-6 cm-et a cérnából a felkötéshez. Ebből is négyet készíts.

Tekerd be a szálakat kenderzsinórokkal.

A hármasfonással is fonj szálakat, ezek végére fűzz csengőt vagy csillogó érmét. Készíts gyöngysorokat is, amelyeknek a végén egy-egy apró csengő van, valamint elszórtan két nagyobb gyöngy. Itt is a végén az utolsó gyöngybe újra fűzd át a cérnát, hogy rögzüljön.

Az összeállításhoz először tekerd be a lámpakarikát az egyik fonallal, csomózd el a végénél. A négytekercses fonat felső részébe ölts egy-egy szálat, ezekkel kötözd a karika négy ellentétes pontjára, és a maradék szálakat fogd össze, és készíts egy csomót, ez lesz az akasztó.

A fonatok közé kösd fel a gyöngysorokat a cérnával, és vágd le a szálvégeket. A fonatokat hurkold át a lámpakarikán. Öltögesd fel a karikára a pomponsort. Elszórtan tűvel öltögesd fel a maradék gyöngysorokat.

 

CÍMKÉK:


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Mozaik a konzervdobozon
TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi cica

TI KÜLDTÉTEK
Lila amigurumi cica


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP