hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Bohém szélcsengő

A nyári szellő enyhe fuvallata is valódi harangjátékkal gyönyörködtet, ha készítesz egy szélcsengőt a teraszra. Az előszobában pedig a vendégek érkezését jelezheti a színes függő, mely mindig megszólal, ha nyílik az ajtó.

A tekercses fonathoz 2 szál 30 cm hosszú kenderzsinórt hajts félbe, hajtásponthoz csomóz 5-6-féle színű, kb. 1-1,2 m hosszú fonalszálat. A csomó rövidebb végeit is a kenderhez fogva kezd el betekerni az első színnel, majd színváltáshoz használj egy másik fonalat, az előzőt pedig fogd a többihez. Lehet egyszerre kettővel is tekerni, ez egy újabb színárnyalatot ad ki. Végül, amikor elfogyott a kender, csomóval zárd le az egészre és köss rá egy nagy csengőt. Négy ilyet készíts.

A gyöngyös szálakhoz egy pompon szárához fogd a gyöngyfűző cérnát és együtt hurkold meg a pompon tövénél, vágd le a pompon szárat rövidre. A cérnára fűzz gyöngyöt kb. 10-12 cm hosszan, majd döfj át egy bojtot, és fűzz további 5-6 centit. Az utolsó gyöngybe még egyszer bújtasd át a tűt, hogy rögzüljön. hagyj 5-6 cm-et a cérnából a felkötéshez. Ebből is négyet készíts.

Tekerd be a szálakat kenderzsinórokkal.

A hármasfonással is fonj szálakat, ezek végére fűzz csengőt vagy csillogó érmét. Készíts gyöngysorokat is, amelyeknek a végén egy-egy apró csengő van, valamint elszórtan két nagyobb gyöngy. Itt is a végén az utolsó gyöngybe újra fűzd át a cérnát, hogy rögzüljön.

Az összeállításhoz először tekerd be a lámpakarikát az egyik fonallal, csomózd el a végénél. A négytekercses fonat felső részébe ölts egy-egy szálat, ezekkel kötözd a karika négy ellentétes pontjára, és a maradék szálakat fogd össze, és készíts egy csomót, ez lesz az akasztó.

A fonatok közé kösd fel a gyöngysorokat a cérnával, és vágd le a szálvégeket. A fonatokat hurkold át a lámpakarikán. Öltögesd fel a karikára a pomponsort. Elszórtan tűvel öltögesd fel a maradék gyöngysorokat.

 

CÍMKÉK:


hirdetés


Legnépszerűbb témák


NYÁR

INSPIRÁCIÓ
Vintage hangulat
INSPIRÁCIÓ
Diy csipkeminta


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

GYEREKSZOBA
Legyen malacod!

TI KÜLDTÉTEK
Diy szív dekoráció
TI KÜLDTÉTEK
Beton és fa csajosan


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP