hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Borosdoboz transzferálva

Különleges ajándékká válhat egy palack finom bor, ha saját kezűleg dekorált fadobozban adod át. Válassz szőlővel, borral kapcsolatos feliratokat és ábrákat, amiket transzferoldattal könnyen átvihetsz a fára.

Hozzávalók • transzferoldat • fa bortartó • bordó akrilfesték • ragasztószalag • fültisztító pálcika • ecset • faspatula

Ha elbűvölnek az aprólékos, finom grafikák és elgondolkodtál már azon, hogyan lehetne átvinni azokat egy másik felületre, akkor neked való ez a technika. A transzfer­oldattal garantált lesz a siker. Fénymásolt vagy lézernyomtatóval kinyomtatott ábrákat, képeket használhatsz, amiket kedved szerint méretezhetsz, kicsinyítheted vagy nagyíthatod is, ha szükséges. Arra azonban ügyelj, hogy a feliratokat, számokat tartalmazó képeket mindig tükrözve nyomtasd ki! A folyadék oldja a nyomtató festékét, amit dörzsöléssel vihetsz át a felületre. Készíts ki fültisztító pálcikát az oldathoz és faspatulát az átdörzsöléshez. Ha épp nincs kéznél, kanál hátával is átdörzsölheted a festéket. Egy képet csak egyszer tudsz használni, így annyi példányban nyomtasd ki, amennyire szükséged lesz.   

Alapozd le a fát erősen hígított akrilfestékkel, hogy a fa erezete még áttűnjön. Egy irányba húzd az ecsetet, ha kell, vizezd át, hogy épp csak lazúros felületet kapj. 

A kinyomtatott képet fordítsd ábrával lefelé, és rögzítsd ragasztószalaggal. Mártsd bele a pálcikát az oldatba és simítsd át  a papírt, azaz az ábra hátoldalát. Kevés folyadék is elegendő, vigyázz, hogy ne áztasd át a papírt! 

Dörzsöld át a spatulával a képet a felületre. Ha kicsit megemeled a papírt, visszahajtva még kijavíthatod a hibákat. Lakkozni nem muszáj, de selyemfényű lakkal védheted a felületet. 

KZ_4824.jpg

Nyomtasd ki a mintát a kívánt méretben és már kezdődhet is az alkotás!

grapes.jpghirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP