Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Koszorú búzából

Mutatós dekorációt készíthetsz búzakalásszal. Illik hozzá a hagyományos, népi stílus, szép a natúr színek és a belőlük kiemelkedő élénkpiros párosa. A keresztszemeket utánzó motívumokkal többféle tárgy is születhet, a mécsestartótól a frissen sütött kenyeret átfogó szalagig.

A bejárati ajtóra akasztott kalászos koszorú mindenkit otthonos érzéssel tölt el. A széles masnit keresztszemes minták ihlették, aminek van egy gyorsan elkészíthető változata is.

Hozzávalók • szalma koszorúalap • gyűrt, fehér papírszalag • búzakalász • kenderszál • filctoll • csipkeszalag

Vágj 50 cm-es darabot a papírszalagból és ablakon át, piros filctollal pöttyözd a két végére a mintát. Tekerd át a koszorút piros kenderszállal, és gombostűzd rá a papírszalagot. Egy másik csíkból hajtsd meg a masnit, kösd át csipkeszalaggal, amit néhány szál búzakalásszal együtt rögzíthetsz a koszorúra. 

A frissen sütött kenyér békebeli hangulatába belesimulnak a mécsesek fényei, főként, ha a tartóikat is a keresztszemes stílushoz igazítod. Az eredetileg tűvel varrt mintákat a terrakotta cserepekre filctollal teheted rá, ha előzőleg a motívumnak megfelelő szélességben lealapozod fehérre. Száradás után a szalagminta elemeinek körvonalait indigóval másold rá a cserép oldalára. Tetszés szerint állíthatod össze a mintasort a kétféle szívből és a madárkából. A kontúrvonalakon belül egy-egy filctollpöttyel imitáld a keresztszemes öltéseket. 
 

Ajándékba is süthetsz kenyeret

Mikor te dagasztod és teszed a sütőbe a kenyeret, joggal lehetsz rá büszke. A családod elismerésén túl a barátaidnak is szerezhetsz örömöt. Nekik is készíthetsz egyet, monogramos díszszalaggal, amihez itt is használj papírt és filctollat. Egy kockás lap közepére másold rá a megfelelő betűket, majd jobbra és balra is a sormintát. Rajzold át az egészet fekete filctollal, és erre tegyél 5 cm széles, bézs papírcsíkot, amire pöttyözd rá a motívumot piros filctollal. Ha nem elég vékony a papírod, és nem üt át a fekete minta, tedd ablakra, mert átvilágítva jobban láthatod. 

KZ_0967.jpg

 hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


ÚJDONSÁGOK
Ünnepváró vásár


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP