Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy tök papírból

Te is tudsz készíteni papírmasé-technikával sütőtököt! A jellegzetes formát megkapod egy lufiból, néhány méter zsinegből, és máris ragaszthatod rá a papírt.

Hozzávalók • gömb alakú lufi • kenderzsineg • tapétaragasztó por • vastagabb selyempapír vagy fehér sütőpapír • narancssárga, vörösesbarna, krémszínű és mohazöld akrilfesték • zöld drót • kevés zöld filcanyag • melegragasztó • ecset, olló

Vágj négy szál 50-50 cm-es kenderzsinórt, és a közepüknél kösd össze csillag alakban. Fogd össze a nyolc zsinórvéget és a csillag közepétől 25 cm-re csomózd össze a szálakat. Fogd a csomóhoz és igazítsd a zsinegszálak közé a lufit. Kezd felfújni, amíg a gömb ki nem feszíti a zsinegeket. A lufi száját szorosan tartva igazgasd el egyenletesen a szálakat, majd folytasd a fújást, hogy kidagadjanak a „tök” gerezdjei. Csomózd meg a lufit.

A többi fázisért kattints a képre!

Keverd össze vízzel a tapétaragasztó port. Tépj keskeny csíkokat a selyempapírból. Egyet márts vízbe, tapaszd a lufira, és kend át alaposan tapétaragasztóval. Így ragaszd fel a következő csíkot, félig letakarva az előzőt. Borítsd be négy rétegben a papírdarabkákkal teljesen a gömböt, majd hagyd száradni.

Egy 20×20 cm-es selyempapírt kenj át tapétaragasztóval, lazán csavard fel, és a csövet tekerve- összenyomva alakítsd ki a tök szárát. Legalább egy nap száradás után vágd el a zsinegeket a papír fölött, lyukaszd ki a lufit, és a lyukon húzd ki. A zsinegek a megkeményedett papírtök belsejében maradnak.

KZ_2127.jpg

A tökszár egyik végét ollóval szabdald be, nyisd szét a papírt, és illeszd a tök tetején a lyuk köré. Ragaszd rá több réteg selyempapír-darabkával, ahogy a tökpalástot is készítetted. Hagyd megszáradni.

Fesd le a tök testét narancssárgára, majd a festékből vegyél ki és keverj hozzá kevés vörösesbarnát. Ezzel a sötétebb tónussal finoman fesd át a gerezdek vonalát. A tök szárát alapozd le krémszínű festékkel, és száraz ecsettel fesd mohazöldre a papír gyűrt felületét. Vágj ki egy levelet a zöld filcből. Egy ceruzára tekerve kunkorítsd be a zöld drót két végét, és a filclevéllel rögzítsd melegragasztóval a tökszár tövébe.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


ÚJDONSÁGOK
Lego kockák csokiból
TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi tökök


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP