hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Csipkebogyó

A csipkebogyó égő vörös színe pompásan mutat egy koszorún. Készíts őszi dekorációt ebből a gyönyörű termésből. 

Gyűjts a hecsedli mellé más terméseket és színes leveleket is, kösd csokorba vagy tűzd egy koszorúalapra és máris kész a hangulatos őszi dekoráció. 

a.jpg

A termés nem csak dekorációnak, hanem teának és lekvárnak is kiváló alapanyag. Számos vitamint tartalmaz, immunerősítő és stresszoldó hatású. 

Csipkebogyó lekvár:

Hozzávalók • 1 kg átpasszírozott csipkebogyó • 60 dkg cukor • 1 késhegynyi szalicil (üvegenként)

A csipkebogyót alaposan mosd meg. Mindkét végéről vágd le a szárát és a száraz virágmaradványt. Annyi vízzel tedd fel főni, amennyi bőven ellepi. Ha megpuhult, apró lyukú szűrőn 8-10 szemenként az evőkanál hátoldalával paszírozd át. Az így kapott gyümölcsvelőt mérd le, és kg-ként kb. 60 dkg kristálycukorral keverd el. Állandó kevergetés mellett 1/2 órát főzd. Amikor leveszed a tűzről, keverj bele késhegynyi szalicilt. Töltsd kiforrázott kisméretű üvegekbe. Az üveg tetejét csak akkor tedd rá, ha a lekvár már kihűlt.

rose-hip-jam-horiz-a-1500.jpg

fotó: simplyrecipes, pineterst, pixabay



hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP