Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Bortartó újrahasznosítással

A szüret hónapjában vagyunk, ilyenkor jobban figyelünk a borral kapcsolatos kellékekre.

A kamrában mindenképpen, de a tálalón is fontos szerepe van a palacktartóknak. A bortároláskor alapszabály, hogy vízszintesen legyenek az üvegek – ekkor nem szárad ki a dugó –, ezért a konzervdobozokat fektetve használd. Rögtön két változat is kínálkozik: az asztalra állítható, és falra akasztható tároló. A borokhoz illő hangulatot az íves deszkalapokra kanyarított festett mintával és felirattal adhatod meg. 

Egy nagyobb falapra több üvegnek is készíthetst fali tárolót, de figyelj, mert ez a tartó a palackoktól már sokkal súlyosabb lesz. A deszkáját alulról is támaszd meg, és a falba ütött tiplikbe komoly terhelést bíró csavarokat hajts.

Asztali bortartó

A falap alsó részén, középen helyezz el három dobozt, rajzold körbe az aljukat és jelöld a furatok helyét a körök közepén. Fúrd ki a lyukakat, és csiszold le a furatok szélét. Fújd le a dobozokat fehérre, az aljuk kivételével. A csavarok helyét nagy szöggel üsd át a dobozok alján, középen. 

KZ_7276.jpg

Fesd zöldre a falapot, írd a feliratot a dobozok fölé, majd rajzolj leveleket, szőlőfürtöket, indákat és kacsokat az alap szélére. Fesd ki a mintát, majd lakkozd le a deszkát. Csavarozd egyenként a fémdobozokat a falaphoz úgy, hogy a csavarfej és az alátét a dobozokba kerüljön, az anya pedig a falap hátoldalán fogja a csavart. 

Fali bortartó

KZ_7139_csavar.jpg

Fújd le a három fémdobozt fehérre. Fektesd le, és vékony szöggel üss két lyukat az oldalukba, egy vonalba, egyforma távolságra az alsó és a felső szélektől. Tehetsz egy deszkadarabot a dobozba, az oldalának alátámasztásához, hogy biztosan ne horpadjon be a lyukasztáskor.

Fűrészelj ki három 10x8,5 cm-es polcot a dobozok alá. Az egyik hosszanti oldalukon fúrd elő a csavarok helyét, ezeket, valamint a dobozok helyét jelöld a faalapon is. A dobozok egymástól kissé elcsúsztatva és különböző irányba kerüljenek, hogy a bortartó egyensúlyban maradjon (a falap szélétől 8-10 cm-re kerüljenek a dobozok). 

KZ_7279.jpg

Fúrd elő az alapon a polcok csavarjai, a függesztés és a dobozokat rögzítő drótok helyét. Csiszold meg, majd alapozd fehérre. Ragaszthatsz a dobozokba dekorgumi-palástot is, amely csúszásmentessé teszi a belső oldalakat. Csavarozd fel a falap elejére a polcokat, majd drótozd fel a dobozokat. A drótvégeket szorosan csavarjuk össze. 

CÍMKÉK: bortartó


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKKEL
Növessz kristályt


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP