Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Tökből őszi asztaldísz

Ősszel sok szép színes termést és növényt gyűjthetsz egy-egy kirándulás vagy séta során. Egy csepp fantáziával gyönyörű asztaldíszt készíthetsz belőlük, becsempészve az otthonodba a természetet és az őszi hónapok színpompás ragyogását. 

A termések és színes növényi részek mellé tehetsz kiegészítőnek néhány madártollat, vagy használhatsz szalagokat, gyöngyöket is.

A tököket egy késsel a felső harmadukban, cikcakkvonalban metszd be. A bevagdosott fedél eltávolítása után egy kanállal vájd ki a tök belsejében található puha részeket, a magokkal együtt. Ha a magokat félreteszed és megszárítod, később megpiríthatod őket, hogy finom csemege váljon belőle.

t09.jpg

A kivájt tökökbe tetszés szerint helyezz el az őszi terméseket. A nagyobb és nehezebb növényi részeket, mint például a faágak, nyugodtan beleszúrhatod a tök belsejében hagyott tökhúsba.

Egyszerű tálca deszkából és nadrágszíjból

Hogy az őszi kompozíció teljes legyen, készíts egy egyszerű tálcát a tökvázák alá. Egy szélesebb léc vagy deszkadarab tökéletesen megfelel a célnak. Olyan hosszú darabot válassz, amin a három közepes méretű dísztök kényelmesen elfér.

t01_ok.jpg

A deszkát szükség szerint csiszold meg egy smirglivel, hogy sima legyen a felülete. Válassz egy használaton kívüli bőrövet, melyből a „tálca” füle lesz. Vegyél elő rajzszeget vagy kárpitosszeget, de használhatsz hétköznapi vasszegeket, ollót, kalapácsot, ecsetet és fapácot vagy falazúrozó gélt. Olyan falazúrt használj, amely színben passzol a kiválasztott bőrövhöz és az őszi csokrunkhoz.

Először fesd le a deszkát a kiválasztott lazúrral/lazúrokkal. Nyugodtan keverheted a színeket, sőt foltosra is festheted a fafelületet. Amíg szárad a falap, mérd meg a szélességét. Ehhez a szélességhez mérj még hozzá 3-3 centimétert, majd a bőrövből vágj le 2 darab egyforma sávot, az adott méretek szerint.

A levágott bőrszalagokat, melyek a hajdani derékszíjból készültek, szegeld fel a festett deszka két végére. Ezzel el is készült a rusztikus tálca, amelyen szépen fog mutatni majd az őszt köszöntő tökdísz. A tálcát később használhatod akár szobanövények tárolására, vagy egyszerű polcként is.

t10.jpg

Az alkotó, Thuróczy Zoltán további alkotásait ITT találod

 hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


NYÁR
Makramé


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP