hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Dekorálj ősszel gombákkal!

Akár az erdei testvéreik, annyira élethűek ezek a kis textilgombák! Vintage stílusú, kopottas bútorok között, mohával kiegészítve, párban igazán jól mutatnak!  

Hozzávalók  21x12 cm nyers színű vászon • 10x10 cm kötött vagy rusztikus textil • törtfehér filcdarab • 18 cm horgolt csipke • apró dekorkavics vagy rizs • műszálas tömőanyag • hímzőfonal • tű  cérna  olló

Szabj ki a vászonból egy tönköt és egy kalapot, amit a rusztikus textilből is szabj ki még egyszer. Vágd ki a kerek aljat filcből. Fordítsd fonákoldalukkal össze a két kalapdarabot és szélükön apró pelenkaöltésekkel varrd körbe, de mielőtt körbeérnél, tömd ki tetszés szerinti keménységűre. A kalap alsó részére hímezz spóratartó tokokat egy szál hímzőfonallal, sugaras irányban. A felsőre készíts franciacsomókat úgy, hogy a tűre többször rátekered a fonalat és úgy szúrsz vissza az anyagba.

A többi fázisért kattints a képre!

Varrd össze a tönk oldalát és öltögesd be a filctalpat is. Szórj dekorkavicsot a tönk aljába, ettől stabilan megáll majd a talpán, és tömd ki a tömőanyaggal. A csipkét az egyenes szélén ráncold be fércöltésekkel és varrd a tönk tetejére. Öltögesd fel a kalapot a tönkre.

69297288_1369467189884077_1965705616827613184_n.jpg

Molnár Andrea kézműves készítette a gombát. 

"Szeretem, ha olyan tárgyak vesznek körül, amelyek a kezem nyomát viselik. Akár egy bútorról, akár egy ékszerről legyen is szó – megnyugtató érzés a munkáimat látva, hogy sikerült egy aprócska részt, valami addig már rég használhatatlan dologból megmenteni az utókornak."

Andrea további munkáival a www.reantik.hu és a Facebook/Reantik oldalakon találkozhatsz

CÍMKÉK: gomba


hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
DIY csokitojások
TI KÜLDTÉTEK
Horgolt koszorú

KIEGÉSZÍTŐK
Alkoss Kozma Orsival!
TI KÜLDTÉTEK
Halloweeni boszorkák


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP