Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Kihagyhatatlan ötlet gyurmából

A finoman mintázott rátéteket és az apró rózsafejeket süthető gyurmából formálták olvasónk ügyes ujjai. 

A kisüthető gyurma igen hálás alapanyag, mivel kellően lágy, hogy könnyen alakítható legyen, azonban a sütés után kemény és maradandó lesz a végeredmény. Előnye, hogy ma már rengeteg fajtából lehet választani, létezik puhább és keményebb változata, valamint különféle effekt gyurmák is kaphatók: csillámos, áttetsző és kőhatású is. Rengeteg színben elérhető, melyek jól keverhetők egymással. A gyurma megmunkálásánál, egyenletes nyújtásánál segítség lehet, ha van tésztanyújtó géped, de egy műanyag sodrófa is megteszi, amire nem ragad rá a gyurma. A felületét mintázhatod is, erre a hobbiboltokban többféle eszközt találsz: domborítólapokat, pecséteket.   

KZ_7319_ok.jpg

A pici virágfejek készítése aprólékos, kézügyességet igénylő munka, ami egy rózsás szilikonformával leegyszerűsíthető.

Hozzávalók • fémkanál és porceláncsésze • pasztell, rózsás árnyalatú süthető gyurmák • sniccer vagy éles kés • kacskaringós mintás pecsét • pillanatragasztó • műanyag sodrófa vagy tésztanyújtó gép • kerek sütikiszúró

A rózsaszirmokhoz gömbölyíts 6-8 darab, fél centiméter átmérőjű gyurmagolyót és két ujjad között lapítsd ki ezeket. Csavard fel tölcsérformába az elsőt, majd simítsd köré kis átfedéssel sorban a többit is. Készíts több-kevesebb sziromból kisebb-nagyobb rózsákat. A kész virágfejet fordítsd oldalára és egy határozott mozdulattal vágd le az alját. A lapos virágfej stabilabban illeszkedik majd a nyélre.

A többi fázisért kattints a képre!

Nyújtsd ki a gyurmát egyenletesen, 2-3 mm vastagra. Vágd félbe a lapot és az egyiket mintázd meg a pecséttel. Fektesd a mintázatlan lapra a kanál nyelét, borítsd rá a másik lapot és nyomkodd le jól körben. Sniccerrel vágd le a felesleget. Ha elsimítottad ujjal az éleket, csavarj meg két vékony gyurmacsíkot, ezzel szegélyezd a nyélen a gyurma szélét.

Nyomd rá a nyél végére a virágfejeket és süsd ki a fémkanalat sütőpapírral bélelt tepsiben, a gyurma csomagolásán olvasható utasítás szerint. A csésze dísze a kanáléhoz hasonlóan készül: a kinyújtott, pecséttel mintázott alapból szúrj ki egy korongot és azt díszítsd tovább rózsákkal és sodort csíkkal. Igazítsd rá a csésze oldalára, hogy felvegye a domborulatát, majd azon égesd ki, végül ragasztóval rögzítsd.

A tárgyak alkotója Bakosné Szöllősi Ágneshirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

ÉKSZEREK
Diy ékszertartó

TI KÜLDTÉTEK
Romantikus alkotások


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP