Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Tojásfestés természetesen

Mikor tojásszínezésről van szó, a festőnövények közül a prímet a vöröshagyma héja viszi, pedig egyéb konyhai növényekkel, fűszerekkel bővíthetünk a színskálán. Ezek a tónusok visszafogottak lesznek, nélkülözik a harsányságot, ami épp illik az egyébként is népszerű natúr irányzathoz.

Konyhánk tárháza a természetes színezőanyagoknak is, hiszen a cékla leve, vagy a kurkumával fűszerezett mártás a fehér terítőn maradandó nyomot hagy. Az erős színű növények szépen megfestik a tojásokat is. Lehet kísérletezni, milyen erős festőlevet készítsünk, mennyi ideig hagyjuk benne a tojásokat, mert ezek döntik el a születő színek intenzitását, mélységét.

Bármelyik növényünket vagy fűszerünket választjuk, a színezés menete azonos. Egy kis lábasba tegyük bele óvatosan a tojásokat, szórjuk rá az apróra vágott zöldséget, a szétnyomkodott bogyókat vagy a fűszert, majd öntsük fel hideg vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá egy kanál ecetet – a barna héjú tojásokhoz kicsit többet –, és lassú tűzön főzzük 15-20 percig. Ezután hagyjuk a lében kihűlni a tojásokat, majd lefedve, hűtőben áztassuk tovább, míg el nem érjük a kívánt színerősséget. Ez legalább 2-3 óra, de egy teljes napnál ne legyen több.

Ha kifejezetten homogén felületet szeretnénk, leszűrt levet használjunk. Tojásszínezéskor használjunk gumikesztyűt, hogy a kezünket ne fogják be a főzőlevek.

A magazin oldalain bemutatjuk a lila káposzta, a petrezselyem, a spenót, a kurkuma, a pirospaprika festőlevében színezett tojásokat. Eláruljuk, hogy mitől lesznek élénkebbek a színek, mivel tehetjük a barna tojást világosabbá, hogyan kapunk egységes színű héjat.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP