Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Geometrikus adventi kalendárium

A hatszög, mint motívum, hódít a lakáskiegészítők között. Akár adventi naptár is készülhet vele.

Felnőttként a napok múlását trendi hatszögformákkal hajtogatott adventi kalendáriummal tarthatod számon – a kis édességek helyét később apró csecsebecséid foglalhatják el.

Hozzávalók • 70×100 cm, 300g-os szürkelemez • 50×70 cm pink, szürke és rózsaszín kartonpapírok • vonalzó • ceruza • sniccer • olló • kétoldalú ragasztószalag, 1 és 2 cm széles

KZ_7781.jpg

A sablont másold papírra, pontosan vágd ki, és hajts be a szaggatott vonalak mentén. Rajzold körbe a sablont a szürkelemezen úgy, hogy mindig hajts fel egy oldalt, így a másik oldal alsó sarkát is pontosan tudod jelölni. Ha körberajzoltad, vedd le, és most csak a hatszög aljáról készíts egy sablont, majd pontosan illesztve rajzold fel azt is.

Sniccerrel vágd ki az oldalakat, és vékonyan karcold be a hajtásvonalakat. A fülekre ragassz vékony, kétoldalú ragasztószalagot, és állítsd össze a dobozt. Összesen húsz ilyen darabot készíts. Rendezd el a dobozokat, hagyhatsz üres részeket is, hogy huszonnégy adventi „ablakod” legyen. A széles ragasztószalaggal pontosan ragaszd össze őket.

A színes papírokból vágj 9×6,5 cm-es csíkokat. A hosszanti oldalaktól 1 cm-re karcold be, a rövidebbektől 1, majd 4,5 cm-re. Vágd le a sarkokat, és keresztben félbehajtva egy-egy csík ragasztószalaggal borítsd be a papírokkal a szomszédos hatszögek oldalait. Idővel láthatod, hogy ahol már van fül a következő oldalhoz, ott le kell vágnod a következő színes elemről a megfelelő fület. Végül vágj 20 hatszöget a színes kartonokból, és ezeket ragaszd a dobozok aljába.

KZ_7772.jpg

A méhsejt falipolc két fölső hatszögének alját lyukaszd át, és szöggel vagy csavarral rögzítheted a falra. Adventkor tehetsz mindegyikbe egy-egy bonbont, év közben apró tárgyakat.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP