hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Horgolt karácsonyfadísz

A  kis szív formájú díszt gyorsan meg lehet horgolni, csodaszépen mutat a karácsonyfára felakasztva, és feldobja a karácsonyi ajándékcsomagot is.

Díszítheted hímzéssel, gombokkal vagy gyöngyökkel, kis ünnepi csillogást kölcsönözve neki. Ha illatos, az ünnepet idéző fűszereket töltesz a játéktömő vatta mellé, illatpárnák lesznek belőlük.

Hozzávalók
50 g King Cole, Baby Alpaca DK (100% alpakagyapjú; 50 g/100 m) fonal a következő színekből:
Cranberry/áfonyavörös (510), Fawn/krém (501) és Grey/szürke (502).
3,5 mm-es horgolótű
Poliészter játéktömő vatta
Szalag a felfüggesztéshez

subs_det02_OK.jpg

Oldallap (2 db)
Válassz minden díszhez kétféle színű fonalat: A és B szín.

Kezdő gyűrű: A fonallal 4 lsz, az 1. lsz-be öltött ksz-mel kapcsoljuk össze gyűrűvé.
1. kör (szo): 3 lsz (= 1 erp itt, és a további körökben is), 10 erp a gyűrűbe, 1 ksz-mel zárjuk a kört a legfelső kezdő lsz-be öltve. <11 erp>
2. kör: 3 lsz, 1 erp a lsz-ek tövénél lévő pálcába, 2 erp körben me pálcába, 
1 ksz-mel zárjuk a kört a legfelső klsz-be öltve. <22 erp>
3. kör: 2 lsz (= 1 fp), [1 erp, 1 fp] a lsz-ek tövénél lévő pálcába, 1 fp a köv 4 pálca me-ébe, 1 erp a köv 3 pálca me-ébe, 1 krp a köv pálcába, 8 krp a köv pálcába, 1 fp a köv pálcába, 1 rp a köv pál­cá­ba, 1 fp a köv pálcába, 8 krp a köv pál­cába, 1 krp a köv pálcába, 1 erp a köv 
3 pálca me-ébe, 1 fp a köv 4 pálca me-ébe, 1 ksz-mel zárjuk a kört a felső klsz-be öltve. <38 szem>
4. kör: 1 lsz (nem számoljuk pálcának), 1 rp a köv pálcába, 2 rp a köv pálcába, 1 rp a köv 12 pálca me-ébe, 2 rp a köv 3 pálca me-ébe, 1 rp a köv 2 pálca me-ébe, 1 ksz a köv 3 pálca me-ébe, 1 rp 
a köv 2 pálca me-ébe, 2 rp a köv 3 pálca me-ébe, 1 rp a köv 11 pálca me-ébe, 1 ksz-mel zárjuk a kört az 1. rp-ba öltve. 
Rögzítsük az utolsó hurkot: vágjuk el a fonalat, a végét bújtassuk át az utolsó hurkon, és húzzuk szorosra vele.

Összeállítás
A fotó alapján B fonallal először előöltésekkel varrjuk körbe az oldallap szélét, majd a 2. kör mentén hímezzünk francia csomókat, végül hosszú öltésekkel készítsünk középre egy csillagot. Ismételjük meg a hímzést a másik ol­dal­lapon is, mielőtt összekapcsoljuk  a két darabot.

Fektessük visszájával egymásra a két oldallapot, és a szív alsó csücskénél kezdve A fonallal, rövidpálcákkal hor­goljuk össze körben a két oldallap szélét. Amikor felül a szív közepéhez érünk, horgoljunk 6 lsz-et, és 1 ksz-et öltsünk az 1. lsz-be, majd tömjük ki a szívet, és folytassuk a szélek összehorgolását rp-kkal. Mielőtt az összehorgolást befejezzük, tömjük ki teljesen. A felakasztáshoz fűzzünk egy szalagdarabot a szív tetején lévő láncszemhurokba, és csomóval kössük össze a szalag két végét.

subs01_OK.jpg

HOGYAN HORGOLJUK ÖSSZE A SZÉLEKET RÖVIDPÁLCÁKKAL?

Először rögzítsük az utolsó hurkot, szőjük be a szálvégeket. Blokkoljuk a darabokat, majd fonák oldaluk­kal fektessük egymásra. Helyezzünk egy csúszó­csomót a ht-re, és szúrjunk át mindkét darabon a jobb szélső szemen. Horgoljunk egy ksz-t.

Horgoljunk 1 lsz-et (= kezdő lsz a rp-hoz), szúrjunk a horgolótűvel mindkét darabon a kö­vetkező szembe, és horgoljunk 1 rp-t (1 rh, húz­zuk át a fonalat a szemeken, 1 rh, húzzuk át a fonalat a tűn lévő 2 hurkon).

*Szúrjunk a horgolótűvel mindkét darabon a következő szembe, és horgoljunk 1 rövidpálcát az előzőek szerint. *-tól ismételjük a rövidpálcák horgolását végig a szélen.

Rögzítsük az utolsó hur­kot, szőjük be a szálvége­ket. A két darab összehor­golásával a munka színol­dalán díszítő hatású, kiemelkedő varratot kapunk. Az összehorgoláshoz használhatunk ugyanolyan vagy elütő színű fonalat is.

Még több horgolós ötletet találsz kiadványainkban!hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

ÖTLETEK
Amigurumi nyuszi
EGYÜTT A CSALÁD
Kisvonat ajándékba
INSPIRÁCIÓ
Vintage hangulatOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP