hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Mamutfenyők viaszból

Önts egyedi, fenyő formájú gyertyát az ünnepekre!

Hozzávalók

 • viasztörmelék vagy viasztömb, vagy maradék fehér gyertyák • kanóczsinór • duplex karton • fekete viasztoll • ragasztószalag • 

A többi fázisért kattints a képre!

Vágd ki a kartonból a fenyőformát, és készítsd el a peremet is. Karcold be a szaggatott vonalak mentén a csíkot, hajlítsd meg ezeket a vonalakat, és ragaszd a fülek segítségével a fenyőforma köré. Ragasztószalaggal borítsd be az éleket, hogy a viasz ne tudjon sehol se kifolyni. Alulra és felülre készíts egy-egy lyukat, ezeken fűzd át a kanóczsinórt, és ragasztószalaggal rögzítsd a végüket a perem külső oldalához. A viaszt vízfürdőben olvaszd fel. Töltsd fel a formát egyharmadáig olvadt viasszal, és hagyd megdermedni. Ha eléggé szilárd az első réteg, akkor még egyharmad viasszal töltsd meg a sablonod, majd a végső fázisnál töltsd fel majdnem a peremig.

Amikor teljesen megszilárdult a viasz, tépd le róla a papírt, és a kanócot alul vágd le tőből, felül pedig 1-1,5 centis darabot hagyj. Fekete viasztollal készíts pontokból, vagy vonalakból sormintát a fenyőformák szélére. A minta 1-2 óra alatt szárad meg tökéletesen.

KZ_9146.jpg

CÍMKÉK: gyertya


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
Ötletek kupakokbólOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP