Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy szőrmés kiegészítők

Néhány öltéssel különleges kiegészítőket tudsz készíteni már egy darabka szőrméből is. Valódi vagy műszőrméből is gyárthatsz pompont, kulcstartót vagy cuki mobiltartót is.

Hozzávalók • maradék szőrme • darabka bőr vagy műbőr • vatelin • előlapfólia • bőrvarró tű • erős cérna • 

Mindegyik darabot elkészítheted kézzel, de a műszőrmét megvarrhatod géppel is.

Így varrd a valódi szőrmét: Kézi öltésekkel (apró fércelő- vagy hátraöltés), bőrvarró tűvel dolgozz, keskeny, 3 mm-es varrásszélességgel. A színt színnel összefektetett bőrök széleinél a szőrszálakat varrás közben folyamatosan simítsd a színoldalra.

Így varrd a műszőrmét: Készítheted a valódi szőrménél leírtak szerint kézzel, de ha van varrógéped, a műszőrmét azzal is összeállíthatod. Érdemes a gépi varrás előtt szorosan összefércelni a rétegeket, mert varrás közben elcsúsznak a szőrszálak miatt. Az anyagszéleknél a szálakat itt is igazítsd a színoldal felé. A varrásszélesség géppel lehet 1 cm (szabásnál erre figyelj!), de varrás után vágd le keskenyre.

KZ_9573.jpg

Kulcstartó szív

A szívhez szabj két darabot a minta szerint, fordítsd színükkel egymásra, és tegyél a szív felső részének közepéhez egy 1×6 cm-es bőrcsíkból hajtott akasztót – a hurok a szív belseje felé nézzen. Varrd körbe egy helyen nyílást hagyva, majd ezen keresztül fordítsd ki, tegyél bele kevés vatelint, végül varrd be a rést.

KZ_2739.jpg

A pomponhoz vágj a szőrméből körülbelül tenyérnyi darabot és duplán befűzött, erős cérnával kezdd a korong szélét tisztázó öltéssel körbevarrni. Három-négy öltésenként erősen húzd meg a szálat, ami beráncolja a szélt, és még befelé is fordítja. Haladj teljesen körbe, hogy kialakuljon a gombóc. Tömd ki kevés vatelinnel, és a nyílást varrd össze, belefogva az 1×6 cm-es bőrcsíkból hajtott akasztót. 

KZ_9129.jpg

Mobiltartó

Vágj az aljnak bőrből vagy műbőrből a mobilod nagyságától függően 6, 7 vagy 8 cm átmérőjű korongot (plusz megfelelő varrásszélesség), az oldalpalástnak szőrméből vagy műszőrből téglalapot: A oldal = fenéklap kerülete, B oldal = 2x a mobil magasságának ¾-e (plusz megfelelő varrásszélesség).

IMG_9591_OK.jpg

Varrd össze a B oldalakat, színt színre fordítva, majd az így kapott cső egyik végébe rögzítsd a korongot. Fordítsd színoldalára a talpas hengert, és a felső karimáját nyomd a cső belsejébe, egészen az aljáig. Vágj előlapfóliából a fenéklapnak megfelelő korongot és igazítsd a mobiltartó aljába.

CÍMKÉK: szőrme


hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Bajai halászlé gyufatésztával
ÚJDONSÁGOK
Ünnepváró vásár

MENTSD MEG A FÖLDET!
Cuki kaspó újrahasznosítással










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP