Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Colettecolor - minden ami színes és kerek

Finom, varrott vonalak, indák, harmonikus színek jellemzik Nicolette munkáit. Less be műhelyébe!

"Ludvig Nicolette vagyok, 49 éves, három fiú gyermek édesanyja, szabad szellemi kreatív. Tanult szakmám az építészet, de közel húsz éve tűre és ollóra cseréltem a papírt és a vonalzót. A textilek között érzem otthon magam, színek, anyagok, formák az önkifejezésem eszközei.  Ruhákat tervező/kivitelező korszakom tartott a leghosszabb ideig, az elmúlt tíz évben azonban táskákat, párnákat és egyéb textil használati tárgyat készítek magam és mások örömére. Az internetes térben colettecolor néven publikálok, inspirálva kézügyes lányokat, asszonyokat. Textiles alkotónapokon tanítom a közönséget a kreatív szabás-varrás alapjaira és adok ötleteket az újrahasznosítható ruhadarabok feldolgozásának területén, mert a “recycling” a környezettudatosság egyik alapelve, amely fontos lépés Földünk védelme érdekében.

A többi alkotásért kattints a képre!

Fontosnak tartom, hogy a megunt, még továbbhasznosítható 100% pamut férfiingek alapanyagként új esélyt kapjanak a körforgásban. Hiszem, hogy a globális környezeti problémákon az egyes ember apró lépésekkel sokkal többet tehet, mint azt hiszi.   "

image1.jpeg

Mi volt az első műved, mivel kezdted a kézművességet?

Nem igazán tudok egzakt választ adni...de a varrás területén amikor 12 éves koromban először szabtunk, varrtunk a mamámmal a babámnak.

image4 (1).jpeg

Mit ad neked az alkotás?

Az alkotás játék színekkel, anyagokkal és formákkal. Munka is egyben, de az is a jobbik fajtából való, mert kétkezi. Kikapcsolódás, lazítás, olykor meditáció. Örömszerzés magam és mások számára. De a legfontosabb, hogy a kezem közül kikerülő textilek a bennem élő folytonos keresés lenyomatai.

image3.jpeg

Melyik a kedvenc technikád és miért?

A szakbarbár szó után szabadon textilbarbár vagyok, a többi anyag és technika csak ideig-óráig köt le, aztán veszem az irányt a varrógépemhez.

Ki a példaképed és miért?

Na ez fogas kérdés. Nagyon sok kreatív ember van, aki inspirál, de nem tudnék kiemelni csak egyet.

image3 (1).jpeghirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

KIEGÉSZÍTŐK
Diy tablet tok

MENTSD MEG A FÖLDET!
Magazinlapok átváltozása


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP