Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Imádnivaló babák

Szalai Zsófia kezei között születnek meg ezek a tüneményes babácskák. 

"Mindig is érdekelt a kézművesség. Szeretem a családtagjaimat, barátaimat a saját készítésű ajándéktárgyakkal meglepni, legyen az egy ékszer, ajtódísz vagy egy különleges ajándékdoboz…

Ősz baba5.JPG

Nagymamám már kisgyermek koromban megtanította a kalocsai hímzést, illetve a höveji csipke készítését is. Ez utóbbi elsajátítását később, felnőttként folytattam, és népi iparművészeti zsűrizésre is vittem terítőket, ruhát és más termékeket.

Bár ruhát vagy egyéb dolgokat varrni sosem tanultam, a varrógépet sem tudom kezelni, tavaly ősszel mégis belevágtam a babakészítésbe. Pár éve láttam egy képet az interneten egy csodálatos textilbabáról, élethű hajjal, csupa fodor ruhában, és nagyon megtetszett. Mivel a rokonságban és ismeretségi körben több kislány is van, gondoltam megpróbálok magam készíteni hasonló babákat. Sokat olvastam a témáról, kísérleteztem, és az első változatok el is készültek karácsonyra. Nagy volt az öröm, amikor a gyerekek kibontották az ajándékokat. Mivel nekik még a „Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot” azóta is úgy mesélik a kis barátaiknak, hogy angyalok varrták a babákat.

Tél baba6.JPEGEzek után úgy gondoltam, hogy más kisgyerek is biztosan örülne egy-egy ilyen szépségnek. Több változtatás, kísérletezés után sikerült megalkotni a végleges formát. Szeretem, hogy számtalan lehetőség van ezeknek a babáknak a készítésében. Minden baba egyedi, nincs két egyforma, mint ahogy két egyforma kisgyerek sincs. Mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb állót, kedvére valót, vagy épp alkalomhoz illőt.

Tavasz baba 06.JPG

Mivel nemcsak a babákat és ruháikat, hanem kiegészítőiket (cipők, táskák, játékok stb…)  is magam készítem, többféle technikára is szükség van, hogy megszülethessenek ezek az alkotások. Sosem csak egyféle anyaggal dolgozok, és sosem ugyanazzal a módszerrel készülnek el ezek a csodás babák. De pont az a jó benne, hogy így kiélhetem a kreativitásomat.

Tél baba5.JPEG

Nemrég készítettem az elkészült babáknak egy facebook oldalt is Szofi Dolls néven, és örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok a munkáimmal kapcsolatban."hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP