hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Imádnivaló babák

Szalai Zsófia kezei között születnek meg ezek a tüneményes babácskák. 

"Mindig is érdekelt a kézművesség. Szeretem a családtagjaimat, barátaimat a saját készítésű ajándéktárgyakkal meglepni, legyen az egy ékszer, ajtódísz vagy egy különleges ajándékdoboz…

Ősz baba5.JPG

Nagymamám már kisgyermek koromban megtanította a kalocsai hímzést, illetve a höveji csipke készítését is. Ez utóbbi elsajátítását később, felnőttként folytattam, és népi iparművészeti zsűrizésre is vittem terítőket, ruhát és más termékeket.

Bár ruhát vagy egyéb dolgokat varrni sosem tanultam, a varrógépet sem tudom kezelni, tavaly ősszel mégis belevágtam a babakészítésbe. Pár éve láttam egy képet az interneten egy csodálatos textilbabáról, élethű hajjal, csupa fodor ruhában, és nagyon megtetszett. Mivel a rokonságban és ismeretségi körben több kislány is van, gondoltam megpróbálok magam készíteni hasonló babákat. Sokat olvastam a témáról, kísérleteztem, és az első változatok el is készültek karácsonyra. Nagy volt az öröm, amikor a gyerekek kibontották az ajándékokat. Mivel nekik még a „Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot” azóta is úgy mesélik a kis barátaiknak, hogy angyalok varrták a babákat.

Tél baba6.JPEGEzek után úgy gondoltam, hogy más kisgyerek is biztosan örülne egy-egy ilyen szépségnek. Több változtatás, kísérletezés után sikerült megalkotni a végleges formát. Szeretem, hogy számtalan lehetőség van ezeknek a babáknak a készítésében. Minden baba egyedi, nincs két egyforma, mint ahogy két egyforma kisgyerek sincs. Mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb állót, kedvére valót, vagy épp alkalomhoz illőt.

Tavasz baba 06.JPG

Mivel nemcsak a babákat és ruháikat, hanem kiegészítőiket (cipők, táskák, játékok stb…)  is magam készítem, többféle technikára is szükség van, hogy megszülethessenek ezek az alkotások. Sosem csak egyféle anyaggal dolgozok, és sosem ugyanazzal a módszerrel készülnek el ezek a csodás babák. De pont az a jó benne, hogy így kiélhetem a kreativitásomat.

Tél baba5.JPEG

Nemrég készítettem az elkészült babáknak egy facebook oldalt is Szofi Dolls néven, és örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok a munkáimmal kapcsolatban."hirdetés


Legnépszerűbb témák


TI KÜLDTÉTEK

INSPIRÁCIÓ
Papírmetszetek
TI KÜLDTÉTEK
Filc mesék


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Horgolj cukiságot

TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi macaron


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP