Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Bájos textilképek

Nézd csak mennyire szeretnivaló képeket készít Pál Rita! Kezei között életre kel a gyapjú, megelevenedik a textil. 

"Az alkotás mindig fontos része volt az életemnek. Sokáig animációs filmekben dolgoztam mozdulattervezőként. Később mesekönyveket illusztráltam, logókat terveztem. Barátaim közül sokan kézművesek, így óhatatlanul én is megtanultam pár dolgot tőlük. Az első ilyen a nemezelés volt. A gyapjúval való ténykedésnek minden része örömet és teljes kikapcsolást okozott. Játék és teremtés is volt egyben.

Textil manóképek-003.jpg

A ceruza, papír kétdimenziós világából kilépve aztán megszülettek az első textilképeim. Tulajdonképpen „rajzolni” kezdtem a tűvel, cérnával. Királyokat, királynőket, szerelmespárokat, angyalokat, ördögöket, más mitikus figurákat, vagy éppen állatokat.

110115 fólia 007.jpgA humort is megpróbáltam belecsempészni ezekbe a képekbe, nagyon boldoggá tett, amikor ez sikerült. A nemez és a „domborított” varrott kép szerencsésen és jól megférnek együtt. Többnyire a figurák haja, sapkája, ruhája készül nemezből, illetve gyapjúból. A többi textil. Szeretem kiválogatni, összepasszintani /simítani a színeket, anyagokat.

327922_289275911109914_1167463945_o.jpg

Nagyon kedvelem az olyan alkotókat, akik képesek játszani az anyag adta lehetőségekkel, sok mindent kipróbálnak, bátrak és kísérletezőek. Szeretem a montázs világát, és különösen Szegedi Katalin „rajzos-fotós- ragasztott” textiles világa áll közel hozzám."

Textil manóképek-001.jpg

Pál Rita munkáit ITT is megnézegetheted.  hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Romantikus alkotások
ÖTLETEK
Amigurumi cicaOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP