Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Fotóalbum a fiókban

Vida Gabi , Térkomponáló mutat nektek egy klassz lakberendezési ötletet.

 

A régi fényképeknek számomra óriási a hangulata. Emlékszem, gyerekkoromban rendszeresen képvetítős estéket szerveztünk otthon a szüleimmel és még akkor is, amikor már nagyobbacskák lettek a gyerekeim. Tényleg élvezetes volt! Mostanság pedig már a digitális képeké a világ.  

A fiók-fotóalbum készítésével próbáltam közelebb hozni a fényképeket a mindennapokhoz. Közben újra is hasznosítottam, mivel egy használaton kívüli íróasztal fiókjába transzferáltam a fotókat.

1. Durva csiszolóvászon segítségével viszonylag könnyen eltávolítottam a lakkréteget a fáról.

2. Alapozó festékkel, majd színes akrilfestékekkel, a színeket keverve, nagyobb méretű ecsettel festettem le a fiók felületét. Matt elefántcsont és matt mojito zöld színeket használtam.  Úgy festettem, hogy helyenként látható maradjon az ecset nyoma. 

3. Teljes száradást követően kerülhet sor egy újabb csiszolásra. Itt-ott erősebben nyomtam rá a fára a csiszolóvásznat, hogy néhol lekopjon a festékréteg és látható legyen az eredeti fa. 

4. Most jöhetnek a fotók: régebbi, újabb családi fotók, arcképek, de akár természetképek is lehetnek a további díszítés eszközei. Mindenképpen lézernyomtatóval másold, nyomtasd a kiválasztott képeket.

5. Transzfer technikával átvihető a fotó a fiók felületére. A belsejébe "másoltam át" a képeket transzferoldat segítségével. A fotókat tetszőlegesen, szabálytalan formában helyeztem el. Persze lehet rendezettebb, mértani formát öltő is az alakzat.

6. A képek fonák oldalán vonalzóval dörzsölve transzferáltam a festéket. A karcolások ennek a technikának a nyomát őrzik. Pontosan az volt a célom, hogy igazán kopottas, régies hatást érjek el.

7. Színben illő dekortapasszal bekereteztem néhány képet. A fiók elejét pedig szürkés árnyalatú, "csipkés" dekortapasszal díszítettemhirdetés


Legnépszerűbb témák


TI KÜLDTÉTEK
EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKKEL
Téli papírkalandok
TI KÜLDTÉTEK
Diy hőlégballon


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP