Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Fotóalbum a fiókban

Vida Gabi , Térkomponáló mutat nektek egy klassz lakberendezési ötletet.

 

A régi fényképeknek számomra óriási a hangulata. Emlékszem, gyerekkoromban rendszeresen képvetítős estéket szerveztünk otthon a szüleimmel és még akkor is, amikor már nagyobbacskák lettek a gyerekeim. Tényleg élvezetes volt! Mostanság pedig már a digitális képeké a világ.  

A fiók-fotóalbum készítésével próbáltam közelebb hozni a fényképeket a mindennapokhoz. Közben újra is hasznosítottam, mivel egy használaton kívüli íróasztal fiókjába transzferáltam a fotókat.

1. Durva csiszolóvászon segítségével viszonylag könnyen eltávolítottam a lakkréteget a fáról.

2. Alapozó festékkel, majd színes akrilfestékekkel, a színeket keverve, nagyobb méretű ecsettel festettem le a fiók felületét. Matt elefántcsont és matt mojito zöld színeket használtam.  Úgy festettem, hogy helyenként látható maradjon az ecset nyoma. 

3. Teljes száradást követően kerülhet sor egy újabb csiszolásra. Itt-ott erősebben nyomtam rá a fára a csiszolóvásznat, hogy néhol lekopjon a festékréteg és látható legyen az eredeti fa. 

4. Most jöhetnek a fotók: régebbi, újabb családi fotók, arcképek, de akár természetképek is lehetnek a további díszítés eszközei. Mindenképpen lézernyomtatóval másold, nyomtasd a kiválasztott képeket.

5. Transzfer technikával átvihető a fotó a fiók felületére. A belsejébe "másoltam át" a képeket transzferoldat segítségével. A fotókat tetszőlegesen, szabálytalan formában helyeztem el. Persze lehet rendezettebb, mértani formát öltő is az alakzat.

6. A képek fonák oldalán vonalzóval dörzsölve transzferáltam a festéket. A karcolások ennek a technikának a nyomát őrzik. Pontosan az volt a célom, hogy igazán kopottas, régies hatást érjek el.

7. Színben illő dekortapasszal bekereteztem néhány képet. A fiók elejét pedig szürkés árnyalatú, "csipkés" dekortapasszal díszítettem

Legnépszerűbb témák


TI KÜLDTÉTEK

TI KÜLDTÉTEK
Decoupage dobozka
INSPIRÁCIÓ
Kisasztalból polc
INSPIRÁCIÓ
Origami mindenütt


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

GYEREKEKKEL
Játék a fonallalOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP