Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Bohém ékszerek textilből

A régi textilek, a kézi hímzés, az apró gyöngyszemek egységgé forrnak Edit ékszerein. Az összhatás egyedi és különleges, egy-egy hangulat tükröződik minden egyes darabon. Ha figyelmes vagy, érzelmekről mesélnek neked a tárgyak!

"Sejbenné Miklós Edit vagyok, rajzpedagógus 40 éve. Ékszereim olyan egyedi alkotások, amelyek nem csak egy hangulatot, életszemléletet fejeznek ki, hanem a különböző kultúrák, művészeti korszakok elemeit felhasználva dekoratív részei lehet egy öltözetnek. Változatos technikákat használok, munkám során saját érzéseimet jelenítem meg a nyakláncaimban, ékszereimben. Szeretem felhasználni a régi tárgyakat, textileket, anyagokat, melyeket átalakítok és beépítek 1-1 karkötő vagy nyaklánc elemeként, így új formában és megoldással kelnek életre a rég elfeledett, antik dolgok. Az ékszerek megjelenésükben, látszólagos kidolgozatlanságuk, játékos rendezetlenségük ellenére munkaigényes darabok. A nevek, melyeket adok nekik, utalnak a készítést motiváló inspirációra, színhangulatokra, mintázatokra, melyek foglalkoztatnak. Természetes anyagokat használok, a nyakláncok legtöbb elemét saját magam készítem, így a kézi munka egyenetlensége és egyedisége része munkáimnak.

Két éve kezdtem el foglalkozni nyakláncok készítésével, mert érdekeltek a kultikus, amulettszerű ékszerek. Ezeket textilek felhasználásával készítettem, érdeklődésem később a gyöngyvarrás használata felé fordult. Fantáziám, kreativitásom, alkotó energiám kiteljesedése az ékszer készítés. Munkám során varrás, hímzés, gyöngyvarrás, alkalmanként a fémek felhasználása jellemző."

Széki lassú 008.jpgAz alkotó további munkáit megnézegetheted facebook oldalán.

CÍMKÉK: bohém ékszer


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP