Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Pihe puha cukiság

Rózsa Ágnes, a Tündérrózsa Kézműves Műhely megálmodója mutatja meg különleges mesevilágát.  

"Már gyermekkoromban szerettem kézműves, kreatív technikákat kipróbálni. Nővérem és anyukám megtanított kötni, készítettem keresztszemes hímzést, gobelint, dekupázsoltam. Nagyon kedvelem a mackókat, és körülbelül 20 éves lehettem, amikor megvarrtam életem első maciját. Mielőtt hozzákezdtem, volt, aki azt mondta, nem lesz ez olyan könnyű, de mikor már láttam magam előtt a lépéseket, hogyan fogom kivitelezni, akkor belekezdtem és sikerült. Így mindenkit csak bíztatni tudok, hogy fogjon hozzá, ha valamit meg szeretne valósítani. Az alkotás egyik lényege, hogy jól érezzük magunkat benne. Sokan a meditáláshoz hasonlítják. És az embernek alaptermészete, hogy alkosson, mindig létrehozzon valami újat, ami örömet okoz magának és másoknak is.

Kattints a többi képért!

Több, mint 4 éve, egy őrségi kirándulás alkalmával találkoztam a nemezeléssel. Egy tulipánt készítettem hagyományos vizes, szappanos technikával. Azonnal megtetszett a gyapjú, mint alapanyag, mesés színei magával ragadtak. Miután hazaérkeztünk, vásároltam egy kisebb mennyiséget. Néhány apróbb tárgy készült akkor, és csak pár hónap elteltével került elő újra a gyapjú. Hamarosan rátaláltam a tűnemezelésre. Gyönyörű tündérekre, angyalokra leltem, és mivel mindig is közel álltak hozzám ezek az apró lények, elhatároztam, hogy magam is készítek ilyen szépségeket. A kezdet nem volt könnyű, magyar leírást nem igazán találtam, így külföldi videókat, képeket böngésztem. Miután megtanultam az alapokat, nem volt megállás. Azt vettem észre, hogy már nem csak magamnak, családomnak, hanem ismerőseim kérésére is születnek tündérkék, angyalok, manók. Különböző alkalmakra ajándékozzák: esküvő, babalátogató, búcsúajándékként pedagógusoknak, karácsonyra vagy „csak úgy”, szeretetből. Készülnek nemezportrék fénykép, leírás alapján. Az idei évben nagy megtiszteltetést ért, kedvenc zenekarom, az Ismerős Arcok jubileumi albumuk borítóképévé választotta a róluk készült nemez figuráimat.

Magamra találtam a készítésükben. Azóta talán nem is telt el úgy nap, hogy ne fogtam volna a kezembe gyapjút. A sok-sok biztatás, pozitív visszajelzés hatására áprilisban elindítottam vállalkozásomat. Úgy érzem, ez nem csak alkotásról, megélhetésről szól, hanem önmagamhoz való közelebb jutásról is, egy olyan életforma megvalósításáról, amiben boldog lehetek.  

Nagyon jól érzem magam ebben a mesevilágban, sokat kapok a tündérkéim által. Jó érzés, hogy örömet visznek az otthonokba. Jó érzés, hogy közösen alkotunk a megrendelőkkel, és sokszor megnyílnak előttem, tapasztalva, hogy ezek a kis apróságok szeretettel, odafigyeléssel készülnek."

 

 

CÍMKÉK: cuki gyapjú tündér


hirdetés


Legnépszerűbb témák


TI KÜLDTÉTEK

TI KÜLDTÉTEK
Mozaik a konzervdobozon
TI KÜLDTÉTEK
Házi áldás
INSPIRÁCIÓ
Buddha gondolataEZT IS Ajánljuk

EGYÜTT A CSALÁD
Manócskák gyapjúruhábanOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP