Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Folyasd a festéket!

Próbáld ki a fluid painting technikát! A képzőművészetben már régóta használnak hasonló módszereket az absztrakt, véletlenszerű foltrendszerek kialakításához.

Ám a lakberendezésben most kezdi hódító útját ez a művészies, laza technika. Kezdd papírlapokon az elsajátítását, kis gyakorlattal pedig egy asztalkát is mintázhatsz festékfolyamokkal. A színes akrilfestékek mellé szerezd be a Pouring Mediumot  (Pentart), ami anélkül folyósítja el a festékeket, hogy azon színének intenzitása nem változik, ellentétben a vízzel hígítással. A színek kiválasztásánál érdemes egy-egy szín több árnyalatát használni, és a fehér is mindig jó szolgálatot tesz. Ha feketét is használsz, drámaibb hatást érsz el. Terítsd le a munkafelületet nejlonnal. A kis műanyag poharakba önts mindegyik színből egy ujjnyit. Körülbelül egy-egy arányban hígítsd a folyósító médiummal, de ez függ a festékek eredeti állagától. A lényeg, hogy végül könnyen lecsepegjen a keverőpálcáról. Egy üres pohárba önts össze a színekből, egyszer – egy mozdulattal keverd meg, majd ezt terítsd el a papírlapon.

Ezután emeld meg a lapot és óvatosan döntsd különböző irányokba, hogy a festékek ide-oda folyjanak, keveredjenek. Ha úgy érzed, még önthetsz ide-oda a különböző színekből, majd megint döntögesd, míg elégedett nem vagy az eredménnyel. Tedd félre a művet, mert eltart egy-két napig, mire teljesen megszárad. hirdetés


Legnépszerűbb témák


ÚJDONSÁGOK

INSPIRÁCIÓ
Pozitív gondolatok
ÚJDONSÁGOK
PapírcsodákEZT IS Ajánljuk


ÚJDONSÁGOK
Folyasd a festéket!


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP