Borjúszegy erdei gombával


A töltött hús olyan étel, amelynek minden családban megvan a saját, nemzedékeken át öröklődő receptje. A tökéletesre pirult, ropogós, mégis omlós húsú, ízletes töltelékű borjúszegy is ezek közé tartozik.


Mandulás almás pite


Igazi őszi sütemény a csopaki almás pite, mert a töltelékhez felhasználhatunk bármilyen hullott almát. Másik meghatározó eleme a mandula, mely régen a legtöbb szőlőhegyen magról kelt fákon termett.


Mazsolás egytálétel


A régi, falusi lakodalmi ebédek egyik jellegzetes fogása volt ez az egressel savanyított, mazsolával édesített, laktató nyári egytálétel. Ezt a régi receptet ajánlja elkészítésre Borbás Marcsi.


Báránycomb zöldségekkel


Sokan idegenkednek a bárányhústól, pedig a jófajta, fiatal állat húsa igazán egészséges, nagyon finom, és rövid idő alatt elkészül. A Makó környéki nyájakból olyan jó minőségű bárányhús kerül piacra, hogy a faggyús mellékíztől sem kell tartani.


Egyedi növényjelölők


Jó tudni, melyik ágyásban hajt a saláta, a hagyma és társai – erre szolgálnak az ágyásjelölők. Az egyszerű papírcédulák helyett – kis ügyességgel – saját kezűleg készített jelölőkkel is színesíthetjük a veteményeskertet.


Csirkecombok szalmi módra


Borbás Marcsi most egy nagyon régi tolnai receptet ajánl, amely az egyszerű háziszárnyast egészen különlegessé teszi. A vörösboros csirke borókával ízesítve, a borban található szín- és ízanyagoktól, finom savaktól pikáns lesz, szinte vadhúsnak tűnik.


Juhászné túri-levese


A tyúkhúsleves Borbás Marcsiéknál a vasárnapi ebédek egyik fénypontja. Májusban már friss zöldségek kelletik magukat a piacon, a cukorborsó és a zöld spárga a két kedvence, ezért is szereti ezt a változatot.


Báránycsülök cukkinis lepénnyel


Klasszikus alapanyagokból is kerülhet újszerű étel az ünnepi asztalra. Az ízletesre párolt kis csülök bárkivel megkedvelteti a bárányhúst. Mellé a mentaszósz és a cukkinis lepény jó kísérő.


Sárgabarackos kukoricamálé


A megszokott sütemények helyett ajánljuk az édesmálét, már csak azért is, mert a kukoricaliszttel változatosabbá tesszük étrendünket. A gyümölcsös változatnak pedig mindig nagy sikere van.


Csavart farsangi fánk


A farsang nem lehet igazi fánksütés nélkül! Sokan azt hiszik, hogy már nem lehet tovább variálni, kissé megbolondítani és még izgalmasabbá tenni – nos, Borbás Marcsi bemutatja a szilvalekvárral töltött, csavart változatot, amit a penyigei asszonyok készítenek.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION