Harcsafilé sós rétessel


Egyszerű és finom harcsafilét sütött Borbás Marcsi, amit, ha megkedvelnek, nemcsak ünnepekkor kerül majd a család asztalára. Az étel pontyból is ugyanúgy elkészíthető, az is legalább ennyire ízletes lesz.


Gesztenyés habos torta


A karácsonyi desszertek megtervezésekor sok háziasszony favoritja a gesztenye, amely a pürén kívül még sokféle csemege jellegzetes alapanyaga lehet. Ezúttal egy könnyen elkészíthető, meggyel és gesztenyés krémmel töltött torta receptjét adjuk közre.


Töltött káposzta másképpen


A töltött káposzta szinte minden magyar család asztalán szerepel az ünnepek alatt. Ezt a szatmári fajtát azonban, amit kukoricakásával és paradicsommal főznek, kevesen ismerik.


Kolbászos tarkabableves


Értékes tápanyagai miatt a szárazbab megérdemli, hogy gyakrabban kerüljön az asztalunkra. Egyik legkedveltebb változata a kolbásszal készült leves. Gyarmati Csilla receptje e népszerű fogás újabb variációját mutatja be.


Lakodalmas csibeleves


Gyorsan, egyszerűen elkészíthető ez a csibeleves, aminek leginkább a csirkepaprikáséra hasonlít az íze. A hagyomány szerint is egyszerűsége miatt főzték lakodalmakkor ezt a levest, mert a csibék gyenge húsa egykettőre megpuhult, nem kellett ott állni mellette, szinte magától elkészült, közben a többi, bonyolultabb ételnek több figyelmet szentelhettek.


Alma és körte másképp


Szakítva a megszokással, a leginkább piros alma és sárga körte most kéken, zölden, pöttyösen, kockásan érik. A vidám és modern gyümölcsminták feltűnhetnek kamrapolcon, vagy az ajándékba szánt üvegeken is.


Szilvás lepény


Az őszi hónapokban gazdagon érő gyümölcsök közül a szilva az egyik lekedveltebb. Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető, pirított dióval és túrókrémmel gazdagított finom szilvás desszertet ajánlunk.


Kapros-túrós lepény


Hódmezővásárhelyen sokféle változatát kedvelik a túrós lepénynek, sütik például kelt tésztával édesen, vagy gyúrt tésztából sósan. A jókora kockákra vágott kapros-túrós lepény egy jó leves után második fogásnak, vagy könnyű vacsorának is megteszi.


Bolgár uborkaleves, a tarator


A sós ízek kedvelői nem szívesen eszik még nagy melegben sem az édes gyümölcsleveseket. Pedig sokféle zöldségből is lehet hűsítő nyári levest tálalni. A Csepel-szigeten a bolgár nemzetiségű, egykor primőrzöldségek termesztéséről híres kertész családokban nemzedékről nemzedékre hagyományozódik egyik kedves nyári ételük, az uborkaleves, vagyis a tarator.


Pisztrángsült Szilvásváradról


Nyár elején általában kicsit átalakítjuk az étrendünket, hiszen ahogy jön a meleg, inkább a könnyű ételeket kívánjuk, és az sem mellékes, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában tölteni. Hiszen már vitamindús, friss zöldségekből válogathatunk, és a halak is jólesnek, mivel még kánikulában sem terhelik meg a szervezetünket. A Borbás Marcsi receptje szerint készült pisztrángsült pont ilyen.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION