Pincepörkölt


Régen borospincék előtt főzték, s míg megfőtt, elkészültek a bor átfejtésével és a hordómosással. A receptek tájanként olyan változatosak, mint amilyen sokszínű az ország maga.

Borbás Marcsi, pincepörkölt, főétel


Meggyes lepény - egészségesen


Nyáron nem nehéz a sokféle friss gyümölcsből jókat sütni. A hagyományos meggyes lepény is ilyen örök sláger. Apró trükkökkel azonban a jót is lehet fokozni, hogy még egészségesebb, ugyanakkor legalább annyira finom is legyen, mint hagyományos készítésű.


Terítéken a tenger


Egy egyszerű fehér étkészletet percek alatt látványos vendégváró terítékké alakíthatunk néhány kagylóval, csigával és egyéb, nyaralásokon gyűjtött kincsekkel. Az előzőleg gondosan megtisztított és kifőzött kincseinktől asztalunkra remek tenger-party(!) hangulatot varázsolhatunk.


Bajai halászlé gyufatésztával


Eláruljuk, nem csak a gyufatésztáról nevezetes a bajai halászlé! Különlegessége még az élénkpiros, krémesen sűrű, mégis könnyű hallé is. Ha szeretik a halat, érdemes Borbás Marcsi receptjét elkészíteni, mert alig egy óra alatt elkészül, kevés utána a mosogatás, és végül óriási a siker!


A vízen kullogó


Borbás Marcsi kedvenc receptjei közül most egy finom kunsági ételt mutatunk be: a vízen kullogót, amit a nagymamája „kútban keltnek” hívott. Ezt az édességet az ország más tájain is készítik, és mindenütt más és más nevet adnak neki


Zöldfűszeres kalács


A hímes tojás mellé tegyünk foszlós kalácsot is a húsvéti asztalra! A könnyű, kelt tésztát sokan kedvelik édesen és sósan is. Ezúttal egy zöldfűszeres változatot sütöttünk meg.


Csongrádi csíramálé


Mézédes, krémes, mégsem egészségtelen – sőt, szervezetünk számára fontos tápanyagok forrása, igazi vitaminbomba. Borbás Marcsi készítette el számunkra ezt a finomságot.


Gesztenyetortácska gyümölcsökkel


Tartalmas, mégis könnyű farsangi ételsor részeként ajánljuk ezt a gesztenyés desszertet az ünnepi asztalra. Az üdítő gyümölcsökkel díszített édességet a fahéjas méz teszi melengetővé.


Káposztás keltgombóc


Borbás Marcsi egy jellegzetes bácskai étellel, a káposztás kelt gombóc elkészítésével mutatkozik be lapunkban. Szeretettel, szívvel lélekkel süti-főzi ételeit, és mesél hozzá.


Rozmaringos narancslikőr


Fanyarédes narancsillat lengi körbe az otthonokat így karácsony táján, hisz ilyenkor ezt a déli gyümölcsöt nemcsak nyersen fogyasztjuk, de kerül belőle a süteményekbe, sültek mellé is. Most egy új formájában mutatkozik be, ugyanis likőrnek is nagyon finom.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION