Nyulacska, bárány és kiskacsa


Saját készítésű játékkal tehetjük igazán emlékezetessé gyerekeinknek a húsvéti ünnepeket. Elkészítésük sem ördöngösség, hisz az állatkák alapja egyszerű pompon.

A papírkorong segítségével készült gombócok elkészítése szó szerint gyerekjáték, kiskorunkból mindannyian emlékszünk rá. A kész pomponokat csak a kiválasztott kisállat jellegzetességeivel kell felruháznunk. A figurák kaphatnak filc csőrt, füleket, szárnyakat, és zseníliadrót-lábakat.
A pomponokat 3 cm, illetve 1,5 cm széles gyűrűvel készítsük. Körzővel rajzoljunk a kartonra két 5 cm sugarú kört, a közepükre 2 cm sugarú köröket, és vágjuk ki. Tegyük egymásra a két gyűrűt, és egy helyen vágjunk ki belőlük egy 1 cm széles cikkelyt. Vágjunk egy 40 cm-es darabot a fonalból, és illesszük a gyűrű belső széle mellé – ezzel fogjuk összekötni a pompont. Tekerjük be a kartongyűrűt sűrűn fonallal. Amikor elég kövér a gyűrű, szorítsuk le az asztalra, és óvatosan csúsztassuk az olló hegyét a fonalak közé, a gyűrű külső széle mellett.
 
 
Vágjuk el a fonalakat, majd a középre illesztett fonal két végét meghúzva kössük össze a köteget. Vegyük le a kartont, rázzuk össze a pompont, és ha szükséges, vagdossuk le a kiálló fonalakat. Készítsünk egy kisebb pompont is (3 cm-es/1,5 cm-es köröket rajzolva) a figura fejének. A lábakat rögzítsük a pomponok összekötő szálaival, vagy varrjuk fel a figura testének aljára. Egy nagyobb tűvel varrjuk fel a szemeket a fejre, de ne húzzuk be túlságosan a szálak közé, ne tűnjenek el teljesen. Vágjuk ki és varrjuk fel a füleket, a szárnyakat és a félbehajtott csőrt. Végül akasszunk csengőt a bari nyakába.
 
fotók: pinterest, liagriffith.com, svetta.livemaster.ru, 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION