Gyümölcsfagyi percek alatt


Akár negyedóra alatt is elkészülhet a jéghideg, gyümölcsös nyalánkság, ráadásul színezékek és tartósítószer nélkül. A joghurt könnyűvé teszi, az idénynek megfelelő gyümölcsök pedig hétről hétre más ízt adnak a jégkrémnek.


Hozzávalók:

1 nagy pohár natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
30 dkg gyümölcs (sárgadinnye, barack)
2-3 ek. barna cukor
2-3 ek. baracklekvár
10 dkg pisztácia

A joghurtot öntsük egy nagyobb, apró lyukú szűrőbe, 2-3 órán át hagyjuk lecsepegni a levét, így a fagyi krémesebb lesz, mert nem lesznek benne jégkristályok.
Az apró kockákra vágott gyümölcsöt keverjük össze a barna cukorral, a jéghideg tejszínből pedig verjünk kemény habot.
 
 


A joghurtba keverjük bele a lekvárt és a gyümölcsdarabokat, forgassuk hozzá óvatosan a tejszínhabot, majd a krémet kanalazzuk a formákba. A fagyi fél nap alatt megfagy a mélyhűtőben.

 
Néhány ötlet a fagyihoz:  
- ha nincs jégkrémformánk, adagoljuk a masszát kisebb, szélesedő szájú műanyag poharakba, nyomjunk mindegyikbe egy-egy spatulát, és úgy tegyük a fagyasztóba
- ha tálaláskor vizet csorgatunk a formára, könnyű kiemelni a jégkrémkúpokat
- kínálás előtt forgassuk a fagyit apróra vágott pisztáciába, dióba vagy csokireszelékbe.


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Jégpálya az asztalon
Minden gyerek előtt itt a lehetőség, hogy kipróbálja, milyen érzés pingvinnel...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Itt a Táskák különszámunk!
A Praktika Táskák különszámában található praktikus és izgalmas kiegészítőkhöz részletes...
Itt a legújabb amigurumi kiadványunk!
Ismét sok-sok cuki figurát találsz a kiadványunkban. 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION