Vitorlás uszadékfából


A vizek mentén sokféle érdekes formájú ágat, fadarabot sodornak partra a hullámok – érdemes belőlük válogatni, mert a zsákmányból egy nyugalmas délután során meglepően sokféle dolog születhet. Kis fantáziával az elkészült tárgyak a tenger hangulatát hozzák a nyaralónkba, de akár a lakásunkba is.


 
Vékony zsinórra akasztva mobildíszt állíthatunk össze néhány uszadékfából tákolt vitorláshajóból, rábízva őket a szél játékára. A vitorlás teste egy vastagabb ág, amibe egy vékonyabból állíthatunk árbocot. A vitorlákat fehér és különböző árnyalatú kék vásznakból szabhatjuk, s néhány kis ékkel feszíthetjük a hajótesthez. Bár az uszadékfa jellemzően könnyű és puha, a munkához esetleg egy-két lyukat kell fúrnunk a fába, néhányat meg kell faragnunk, és szükség lehet még melegragasztóra is a rögzítéshez. A vitorlásokból akár egész sorozat is készülhet! A legszebbet, a legnagyobbat pedig tegyük külön kis talpazatra, ami természetesen szintén uszadékfából van.
A különlegesen tekergő fadarabokban halak, világító tornyok sziluettjét is felismerhetjük, de illeszthetjük egymás mellé úgy is a darabokat, hogy koszorút, függönyelkötőt formázzanak. Két ívesebb uszadékfából, zsinórból és néhány kavicsból pillanatok alatt összeállítható a függönyt összefogó „csipesz”. Halakat is kirakosgathatunk néhány méretre tört darabból, vagy egy laposabb, halformájú uszadékfára kopoltyút és uszonyt formázó darabot ragaszthatunk, és máris kész a falra akasztható dísz. A magazinban bemutatjuk, hogyan válhat az egyszerű, kerek tükör is a fürdőszoba izgalmas díszévé, ha néhány, vízparton szedett faággal, kagylóval és zsinórral keretezzük. Ha olyan szerencsések voltunk, hogy nagyobbacska deszkát sodort elénk a víz, kiszárítva kis tengerparti életképet készíthetünk belőle. A festett világítótorony mellé ragasszunk fel néhány jellegzetes apróságot: kagylókat, mentőövet, és köthetünk vastagabb zsinórból egy-két tengerészcsomót is. Természetesen a kézügyesség mellett a fantáziánk segít a legtöbbet, hogy meglássuk a partra sodort fadarabokban rejtőző formákat.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kényeztető levendula fürdősó
Egy illatos, forró fürdő sokat segíthet, hogy kipihend a nap fáradalmait, főleg,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Diy kaktusz nyárra
Ha nem épp a kedvenc hobbid a kertészkedés, és a szobanövények sem bírják sokáig...
Dinnye tolltartó nyárra
Készítettél már patchworkkel valamit? Itt az idő kipróbálni magad ebben a különleges...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION