Virágültetés Guinness rekordért


Légy részese Magyarország legnagyobb virágültetési akciójának és legyél Te is Guinness-rekorder!

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ehhez a jelmondathoz kapcsolódóan a FŐKERT Nonprofit Zrt., Budapest Kertészeti Vállalata immár harmadik alkalommal hívja a Budapestieket, kertészkedni vágyókat Magyarország legnagyobb virágültetési akciójára, ahol a résztvevők 612 m2-en, közel 15.000 tő egynyári növény elültetésével változtathatják meg a Margitsziget arculatát, s ezzel talán egy kicsit a világot is.

A rendezvény célja, hogy erősítse az „én városom” életérzést, valamint, hogy felhívja a figyelmet: a városi tér mindenkié. Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük az általuk nyújtott előnyöket, s éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért.

A rendezvényen bemutatkoznak Budapest közművállalatai is, akik mind stratégiai céljuknak tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését, s természetesen az edukációt.

A rendezvény keretében 10:15-től a budapesti Margitszigeten mintegy 612 négyzetméteren 15.000 ezer tő egynyári növényt szeretne egy közösségi virágültetési akció keretében a FŐKERT Nonprofit Zrt. elültetni. A tömeges virágültetéssel meg szeretnék dönteni a 2013-ban – szintén a lakosság segítségével – felállított hazai rekordot.

A virágültetési Guinness-rekord kísérletre várjuk iskolák, óvodák, civil szervezetek és természetesen a családok jelentkezését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

PROGRAMOK:

FASHION FOR FLOWERS:
16:00: Fashion for Flowers pályázati díjkiosztó fashion show
17:00 PERSIL FASHION show
18:00 Elysian & Nora Sarman & Sentiments Couture capsule collection fashion show
20:00 Katti Zoób fashion show
21:00 Margitszigeti szökőkút indítása

NAGYSZÍNPAD:

Egész nap változatos programok délelőtt 10 órától 19 óráig.

Kerekasztal beszélgetések 11 órakor, 14 órakor és 15 órakor.
PERSIL nyeremény sorsolások 13 órakor, 15 órakor és 16 órakor.
FIAT nyeremény sorsolás: 17:45-kor.
Urbán Legendák nyomában! és Közmű totó sorsolás minden órában!

Sportbemutatók, koncertek és fantasztikus ajándékok!

UTCAI HANGULATOK:
10:45: Dance Force Tánciskola
12:00: Dob show
12:35: Som Gábor és Gaál György akusztik
13:15: Ethno Sound
13:55: Artista bemutató
14:45: DRUM KILLERS – dobverseny
15:25: Járai Márk akusztik
16:10: Dance Force Tánciskola

Ismerd meg, hogyan működik a város, amelyben élsz!

Budapest közművállalatai érdekességekkel, hasznos információkkal, valamint szórakoztató programokkal és ajándékkal várnak a KÖZMŰ SÉTÁNYON!

Egyéb programok: relax-sziget, jóga, tai chi és meridian torna, sportversenyek és sportbemutatók, ízek-illatok-zamatok sétánya, sztárfellépők, gyerekfalu a környezettudatosság jegyében, búvárkodás, kickboksz-tanítás és megannyi élmény

Minden órában értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra többek között a PERSIL, a FIAT, a HOTEL ÍROTTKŐ, a FÜLES MAGAZIN, a budapesti közműcégek és a HOTEL AZÚR támogatásával.

Főtámogató a Persil. Keresd a helyszínen, egy kis kikapcsolódásért, a PERSIL BIZALOM Szigetet. Bízom benne, mert Persil.

Részletes program a FŐKERT facebook-oldalán olvasható!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION