hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Új fókuszpont a lakásban: készíts kézzel festett mintát a falra!

A legegyszerűbben elkészíthető DIY-minták a szabad kézzel megfestettek. Ehhez elég egy ecset és némi jó minőségű falfesték!

Nagyon trendinek számítanak manapság a DIY megoldások, hisz elég, ha csak egy falszakaszt festünk át saját ízlésünk szerint, máris új hangulatot kaphat a helyiség. A Poli-Farbe Platinum termékcsaláddal a házi készítésű faldekorációk akár egy délután alatt elkészülhetnek, mert a festékek nem csepegnek, gyorsan száradnak és már egy rétegben is kitűnően fednek. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és kísérletezzünk a színekkel, formákkal! Ne féljünk attól sem, ha nincs hozzá speciális eszközünk, ragadjunk ecsetet és pingáljunk kedvünk szerint!

Csak bátran az ecsettel

A kézzel festett falminták esetében pont az a lényeg, hogy szabálytalan vonalakból állnak: az ívük, méretük csak tőlünk függ. Akár több színt is bevethetünk, de az is elegáns megoldás, ha a meglévő falszínhez képest pár árnyalattal sötétebb vagy világosabb színnel játszunk.

kep_1.JPG

Hogyan kezdjünk neki?

Először azt fogalmazzuk meg, mit szeretnénk elérni a mintákkal: azt, hogy a faldekoráció belesimuljon az otthonunk színvilágába, vagy éppen ellenkezőleg, hogy kiugorjon onnan? A most divatos árnyalatokra vágyunk, mint a korall vagy az erdő árnyalatai, esetleg a klasszikus, időtálló színekre szavazunk, mint amilyenek a semleges földszínek? 

A következő lépés, hogy megtervezzük a motívum formáját és méretét. Ha csak egy-egy kisebb szakaszt dekorálunk, ne csak egy mintát válasszunk, mert nem fog érvényesülni, és összenyomhatja a teret. Ha nagyobb felületben gondolkodunk, bátran jöhetnek a méretesebb darabok is.

Ha kitaláltuk, mit szeretnénk, kezdődhet a dekorálás – ehhez elég egy ecset és némi jó minőségű falfesték!

kep_2.JPG

Fontos, hogy időnként, néhány minta elkészítése után lépjünk hátra pár lépést a faltól, így egyben láthatjuk alkotásunkat, és könnyedén kiszúrhatjuk az esetleges hézagokat, hibákat.

kep03.jpg

További egyszerű DIY-megoldások:

Még több DIY-ötletért és falfestési praktikáért kattints a Poli-Farbe blogjára!hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

NAPPALI
Fess bútort

GYEREKEKKEL
Kavicsvilág


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP