Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Vízparti hangulat otthonodban: vitorlások uszadékfából

A nyaralás kellemes percei jutnak az eszünkbe, ha rápillantunk ezekre a vitorlásokra. Néhány kisebb darab uszadékfára, tenyérnyi vászonra, kevés zsinegre és egy fapálcára volt hozzá szükségünk. Készítsd el te is!

A nyár emlékei a polcunkon

Hozzávalók • 10-15 cm hosszú, testesebb uszadékfa • maradék vászon, 10×15 cm-esek • zsineg, zsákvarró tű • fa evőpálcika • fúró és fúrószár, Ø 6 mm • szemescsavarok • melegragasztó, ár (választható)

Fúrj egy lyukat az uszadékfa felső, hosszanti tengelyének egyik végébe. Nyomd a lyukba az evőpálcát – ha szükséges, melegragasztóval rögzítheted. Az uszadékfa egyik – nagyobb vitorlásnál mindkét – végébe hajts be szemescsavart. Általában puhák a vízáztatta fadarabok, de árral előkészítheted a csavarnak a lyukat.

Köss az árboc tetejére egy 50-60 cm hosszú zsineget. A másik végét fűzd a tűbe. Vágj a vászonból a hajóhoz és az árbochoz illő vitorlánál kicsit nagyobb háromszöget. Az egyik hosszanti oldalát hajtsd az árbocra és nagy öltésekkel varrd végig a pálca mellett, majd a vitorla alját is.

A zsineget bújtasd a szemescsavarba, és most varrd végig a vitorla átlóját. Kösd a zsineget az árboc végéhez. Ha nagyobb vitorlást készítesz, akkor fűzd tovább a zsineget a hajótest másik szemescsavarjába is. Vágd el a zsineget.

vitorlas2.jpghirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP